Loading Posts...

Despre Lisk și Zcash

lisk_vs_zcash

Lisk (LSK) – pentru dezvoltatori și investitori

Lisk (LSK) este o platformă bazată pe Blockchain cu un cod open source și se adresează aplicațiilor descentralizate. De asemenea, deține și o criptovalută proprie. Ce este interesant la acest proiect e faptul că fiecare utilizator are prin Java script oportunitatea de a-și dezvolta propriile aplicații, de a le distribui și de a le monetiza.

Platforma a fost creată la începutul lui 2016 de Max Korpek și Oliver Bedovs. Proiectul este des comparat cu Ethereum, dar între cele două există diferențe semnificative. Lisk permite crearea de aplicații pe post de lanțuri secundare (side chains) care sunt înlănțuite cu Blockchain-ul (lanțul principal). În cazul Ethereum, aplicațiile sunt create direct pe lanțul principal.

Caracteristici

Model delegat al partajării confirmației: în managementul platformei sunt admiși delegați aleși democratic. Aceștia susțin și asigură securitatea rețelei și permit utilizatorilor să ia decizii pentru o dezvoltare rapidă a proiectului. De asemenea, delegații sunt implicați și în procesul de minerit. Pentru a deveni delegat, utilizatorul trebuie să treacă printr-un proces de înregistrare care se plătește. Restul comunității participă prin votare.

Lanț secundar: unicitatea Lisk constă în faptul că permite utilizatorului să crească viteza tranzacțiilor. Lanțurile secundare sunt fixate direct pe înregistrările principale din Blockchain; astfel, rețeaua se optimizează și funcționează mai rapid, însă totodată își ajustează modul de lucru fără a exista riscul de avariere a conceptului principal.

Platformă instabilă: datorită lucrului neîntrerupt la proiect, Lisk are periodic probleme cu stabilitatea. În același timp, asistăm și la o dezvoltare continuă, deoarece defectele sunt corectate.

Lisk (LSK) are parte de o rată de dezvoltare asiduă și de o creștere continuă, motiv pentru care oferă utilizatorilor mai multe caracteristici unice.

Zcash (ZEC) – sistemul financiar accesibil oricui

Zcash (ZEC) este o valută digitală open source, bazată pe confidențialitate și pe o transparență parțială a transferurilor. Datele din cadrul transferurilor de Zcash sunt înregistrate pe un lanț public de blocuri, însă informațiile despre expeditor, despre adrese și despre cantitatea de fonduri tranzacționate rămân ascunse.

Protocolul a fost creat în 2014 de o echipă de criptografi de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, de la Universitatea din Tel Aviv și de la Institutul de Tehnologie din Israel. Proiectul Zcash a fost anunțat oficial în 2016. Scopul declarat al dezvoltatorilor a fost acela de a forma o platformă financiară deschisă care să poată fi utilizată oriunde în lume.

Caracteristici

Anonimitate: confidențialitatea datelor este considerată avantajul principal al Zcash. Aceasta este posibilă prin intermediul protocolului Zerocoin, care protejează datele originale de accesări neautorizate. Zcash se bazează pe un protocol criptografic numit “dovadă de zero aranjamente” (proof with zero agreement). În practică, asta înseamnă că oricare dintre părți se poate asigura de faptul că tranzacția este realizată fără informații adiționale despre cealaltă parte.

Monedă interschimbabilă: interschimbabilitatea blocurilor asigură faptul că nu există niciun istoric al utilizării oricărei unități monetare. În condițiile în care Zcash șterge conexiunile dintre înregistrările de pe Blockchain și monedele ascunse, această proprietate poate fi oferită cu ușurință. În plus, Zcash încearcă să schimbe tradiția operatorilor de Bitcoin care încadrează tranzacțiile în blocuri în funcție de originile acestora.

Unicitatea și aspectul modern al Zcash fac ca această monedă să fie populară în toată lumea.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...