Loading Posts...

Despre Komodo și MaidSafeCoin

komodo_vs_maidsafecoin

Komodo (KMD) – fidel principiilor criptografiei

Komodo (KMD) este o valută descentralizată bazată pe un cod open source. Site-ul utilizează Blockchain-ul Bitcoin, însă îmbunătățirile protocolului l-au făcut mult mai securizat. Un avantaj important al proiectului constă în comisioanele mici de tranzacționare.

Komodo a fost lansat în septembrie 2016, fiind derivat din BitcoinDark și având la bază aceeași echipă de dezvoltare. Astfel se explică și caracteristica interesantă a proiectului: monedele KMD pot fi preschimbate cu monede BTCD. Pentru simplificarea procesului de schimb s-a utilizat un curs de 1 BTCD = 0,00532074 BTC.

Caracteristici

Protocolul Delayed Proof of Work: Komodo este prima criptovalută care utilizează acest protocol. Algoritmul se bazează pe noduri notariale, alese prin vot. Datele Proof of Work sunt înregistrate pe Blockchain, motiv pentru care rețeaua este securizată în fața hackerilor.

Anonimitate îmbunătățită: algoritmul revoluționar Zero-knowledge Proof, utilizat și de ZCash, protejează tranzacțiile de eventualele breșe de securitate. Întrucât este o vorba de o caracteristică unică a Komodo, riscul de a ceda în fața hackerilor este extrem de mic.

Independență: Komodo este construit pe principiul descentralizării și al libertății absolute. În timp ce Bitcoin se îndepărtează de această idee, Komodo face în continuare schimbări doar cu aprobarea întregii comunități.

Comoditate: proiectul susține atât o versiune standard fixă, cât și una mobilă. Acest aspect îl face mai comod, deoarece foarte mult trafic de Internet este generat de pe dispozitivele mobile.

În pofida tinereții Komodo, proiectul a atras mulți adepți impresionați de fiabilitatea, stabilitatea și aderența la principiile de bază ale criptovalutei.

MaidSafeCoin (MAID) – acces pentru toată lumea

MaidSafeCoin (MAID) este o valută descentralizată, bazată pe tehnologia Blockchain și operează cu protocolul Proof of Resources. Pentru funcționarea sistemului a fost dezvoltat un program special care utilizează resursele PC-urilor. Utilizatorii care sunt de acord să ofere resurse și să instaleze programul primesc monede MAID. Platforma este folosită pentru dezvoltarea aplicațiilor.

Caracteristici

Rețeaua SAFE: Secure Access for Everyone (n.r. acces securizat pentru oricine) este un serviciu conceput pentru procesarea fișierelor. Acestea pot conține orice tip de informații și este important că rețeaua nu poate decripta conținutul. Existența rețelei este susținută prin soft-ul asociat, care oferă spațiu liber pe disc. SAFE păstrează constant toate copiile fișierelor; în cazul în care utilizatorul nu mai are acces la unele porțiuni de fișiere, fișierele sunt copiate de alte câteva ori și rămân disponibile mereu pentru proprietar.

Simplitudine: pentru a deveni un membru al rețelei MaidSafeCoin este suficientă descărcarea programului, crearea unui cont și selectarea cantității de memorie pe care utilizatorul dorește să o pună la dispoziție sistemului.

Automatism: imediat după începerea descărcării fișierelor din rețea, contul utilizatorului primește criptomonede. Astfel, lucrul participanților este pe cât se poate de simplu și pasiv. Ei primesc o recompensă la fiecare solicitare de date din partea rețelei. Algoritmul Proof of Resources verifică disponibilitatea datelor.

MaidSafeCoin este destul de ușor de utilizat, revoluționar și comod, motive din care sunt atrași tot mai mulți susținători.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...