Loading Posts...

Despre ICON și IOStoken

icon_vs_iostoken

ICON (ICX) – interoperabilitatea Blockchain-urilor

ICON (ICX) construiește una dintre cele mai mari rețele descentralizate din lume destinate aplicațiilor descentralizate și contractelor smart, care va permite Blockchain-urilor diferite să interacționeze. Este un proiect masiv și ambițios care încearcă să unifice din toate punctele de vedere Blockchain-urile, entitățile și indivizii într-o rețea singulară.

ICX este moneda nativă și poate fi utilizată pentru plăți, lansarea de contracte smart și crearea unor monede noi în cadrul rețelei. Una dintre cele mai interesante utilizări ale ICX este abilitatea de a tranzacționa diverse criptovalute, rata de schimb fiind calculată cu ajutorul unui exchange descentralizat.

Cantitatea totală de ICX este limitată la 800.460.000 de unități. Jumătate din această sumă a fost distribuită în cadrul ICO-ului din septembrie 2017, restul monedelor fiind repartizat echipei de dezvoltare, partenerilor și fondurilor pentru dezvoltare ulterioară.

Proiectul a fost fondat în Coreea de Sud de către DAYLI Financial Group, o companie fintech care deține de asemenea și exchange-ul crypto Coinone. ICON este susținut și de Fundația ICON, o organizație nonprofit elvețiană.

Caracteristici

Noduri C: Nodurile Comunitare sunt cele care au drept de a crea tranzacții, dar nu pot vota în cadrul verificării acestora și nici referitor la guvernarea din Republica ICON. Pe scurt, scopul lor este să guverneze și să mențină Blockchain-ul comunității.

Reprezentanți C: Reprezentanții Comunității au dreptul de a autentifica tranzacțiile din rețea și de a vota asupra problemelor guvernării. Reprezentanții C sunt aleși de comunitate și sunt stimulați să mențină Republica ICON.

Republica ICON: se referă la întreaga rețea, a cărei guvernare este votată de Reprezentanții C, fiind astfel una descentralizată. Republica acționează ca un canal de comunicare în cadrul comunității, fără a interfera cu guvernarea acesteia.

Noduri cetățenești: aceste noduri permit indivizilor să se conecteze în rețeaua ICON pentru a crea tranzacții și pentru a utiliza aplicații descentralizate. Totuși, ei nu au drept de vot asupra guvernării Republicii ICON.

Nexus: este rețeaua Blockchain care constituie Republica ICON. Un Nexus este o colecție de comunități care se conectează una la alta prin intermediul Reprezentanților C. Prin Nexus se asigură și scalarea rețelei.

ICON este un proiect complex, însă rămâne de văzut dacă va avea parte de succes. Totuși, există mai mulți factori care ar putea favoriza acest lucru. Interconectarea Blockchain-urilor este unul dintre acești factori și reprezintă un pas logic și necesar, dacă tehnologia Blockchain vrea cu adevărat să transforme lumea, așa cum susțin adepții săi.

IOST (IOST) – Internetul serviciilor

Internet of Services (IOS) este o platformă Blockchain din Singapore, concepută pentru a oferi o infrastructură sigură și scalabilă pentru furnizorii de servicii online. Lansat în ianuarie 2018, proiectul dorește să ofere procesarea de tranzacții la nivel înalt, intimitate și multe alte caracteristici.

Moneda utilizată se numește IOStoken (IOST) și a devenit rapid una dintre valutele cu cele mai mari capitalizări de piață.

IOST are drept țintă depășirea câtorva probleme esențiale ale proiectelor Blockchain: tranzacțiile lente și gama scăzută de aplicații specifice.

Caracteristici

IOST abordează problema scalării cu care se confruntă multe alte proiecte din branșă, prin aducerea la realitate a serviciilor descentralizate care presupun volume mari de tranzacții. Proiectul promite ca va face posibilă efectuarea de 100.000 de tranzacții pe secundă și apelează la tehnologia Efficient Distributed Sharding pentru a partiționa rețeaua în spații mai mici și pentru a îmbunătăți scalarea. În loc de Proof of Work, platforma se bazează pe mecanismul de consens Proof of Believability, acesta validând nodurile în funcție de comportament și de contribuțiile aduse în trecut.

Conform planului de dezvoltare, IOST se va lansa oficial în al treilea trimestru din 2019. Drept urmare, încă nu se poate ști dacă proiectul va avea succes. De asemnea este de menționat că odată ce rețeaua va fi live, monedele actuale IOST care sunt de tip ERC20 vor fi convertite la monede IOStokens de sine stătătoare.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...