Loading Posts...

Despre exchange-uri şi comisioane

Exchange-urile sunt chintesenţa criptovalutelor. Cine doreşte să cumpere sau să vândă, pentru a obţine bani fiat în siguranţă, are nevoie de un exchange. Cine doreşte să preschimbe Bitcoin pentru Ethereum sau pentru altcoini, are nevoie de un exchange. Site-urile ştiu că oamenii au puţine opţiuni când vine vorba de criptovalute. Proprietarii site-urilor sunt conştienţi că ei sunt cei care manipulează toate pârghiile în relaţia consummator – furnizor.

Conform BTCUpload, acesta nu este însă un lucru rău. Casele de exchange oferă stabilitate. Ele se asigură că utilizatorii nu sunt înşelaţi, iar preţurile sunt correct afişate în permanenţă. Administratotii cheltuie mii de dolari zilnic pentru protecţia clienţilor, iar site-urile pe care le deţin asigură bunăstarea pieţei crypto. Pentru aceste servicii, ei încasează comisioane. Acestea sunt calculate ca procentaje din tranzacţii. De exemplu, dacă un exchange percepe un comision de 0.5% din fiecare tranzacţie, un client care ar cumpăra sau ar vinde Bitcoin în valoare de 20$ abia ar simţi acea taxă. Dacă vorbim însă de o sumă de 20.000$, comisionul ar fi de 100$.

WCX, un exchange nou, doreşte să revoluţioneze modul de lucru al acestor platforme. Cum intenţionează să o facă? Prin comisioane mult mai mici. Conform Coindesk, principalele exchange-uri în acest moment percep următoarele comisioane:

  • Bitfinex: 0.2%
  • Bitstamp: 0.5%, plus un comision de depozit de 0.1%
  • BTC-e: 1% pentru sumele peste 500 BTC şi 0.2% pentru sumele mai mici
  • Coinbase: 0.25%
  • ItBit: până la 0.5%
  • OKCoin: 0.2% per tranzacţie şi 0.1% taxă de retragere

Sumele par mici, dar pentru mai multe tranzacţii pe zi se poate ajunge la pierderea a sute de dolari. WCX încearcă să se afirme pe piaţă prin comisioane de zece ori mai mici decât cel mai apropiat exchange concurent. Cu alte cuvinte, clienţii vor plăti mai puţini bani casei de exchange, dar vor primi în continuare servicii de top.

Cum vor reuşi să realizeze acest lucru? Prin intermediul unui altcoin propriu – ERC20, care funcţionează pe Blockchain-ul Ethereum. Cei care vor deţine această criptovalută vor primi un procent de 20% din profiturile înregistrate de exchange. Este o afacere care avantajează ambele părţi. Chiar şi cei care nu doresc să tranzacţioneze prin această platformă, doar prin faptul că sunt posesori ai altcoinului vor beneficia de o sursă de venit. Mişcarea este similară unui fond mutual de investiţii, dar cu plăţi mai mari.

Oamenii din spatele acestei idei au state vechi în lumea IT şi in domeniul financiar. Este vorba de foşti angajaţi ai Apple, IBM sau Deutsche Bank. Scopul echipei este de a dezvolta compania odată cu mărirea volumelor tranzacţionate, fără a afecta viteza operaţiunilor. Este o intenţie nobilă, iar pentru a se putea aplica este nevoie şi de clienţi ce au cunoştinţe financiare, care să utilizeze altcoinul exchange-ului. WCX probabil nu va deveni cel mai mare exchange de pe piaţă. Însă are şanse să ajungă cel mai bun.

Managerii site-ului urmează să lanseze ICO-ul pe 9 septembrie. Va fi interesant de urmărit evoluţia acestui proiect.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...