Loading Posts...

Despre EOS și Golem

eos_vs_golem

EOS (EOS) – “Ethereum pe steroizi”

EOS (EOS) este o platformă bazată pe tehnologia Blockchain și pe contractele smart. Algoritmul sistemului poate deveni o soluție revoluționară grație abilității de a susține comunicații asincrone și procesarea în paralel a milioane de tranzacții. Platforma are la bază modelul Ethereum și mulțumită îmbunătățirilor aduse sistemului original EOS, are supranumele de “Ethereum pe steroizi”, fapt ce reprezintă o platformă perfectă și mai elaborată.

Dan Larimer, autorul proiectului, este un programator de succes care a lucrat la Steemit și la Bitshares. Mesajul principal al proiectului constă în posibilitatea inovativă de a susține multe aplicații pentru milioane de utilizatori simultan.

Caracteristici

Claritate pentru utilizatori: tehnologia este în schimbare pentru a împlini nevoile utilizatorilor obișnuiți. De exemplu, este permisă dezvoltarea plicațiilor printr-un sistem asemănător cu site-urile familiare. De asemenea, EOS este conceput de o asemenea manieră încât fiecare utilizator are un cont propriu și poate schimba mesaje cu alți membri ai sistemului. Toate mesajele sunt înregistrate și stocate.

Suport pentru mai multe limbaje de programare: pentru a ușura munca dezvoltatorilor, EOS recunoaște și procesează orice limbaj de programare.

Tranzacții gratuite: EOS nu solicită utilizatorilor să plătească pentru acțiunile întreprinse. Similar sistemului tradițional al aplicațiilor web, resursele pentru rularea aplicațiilor sunt oferite de către dezvoltator. Cantitatea de memorie, distribuirea acesteia, puterea de procesare și lărgimea de bandă sunt distribuite conform procentajului de monede EOS deținute. Astfel, noii utilizatori pot începe să lucreze fără a cumpăra monede. Totuși, criptomonedele sunt în continuare necesare, pentru a avea acces la mai multe resurse.

Platforma a fost introdusă abia la începutul anului 2017. Desigur, ideea este promițătoare, iar țintirea unei audiențe de ordinul milioanelor nu face decât să ajute proiectul la consolidarea nișei în care activează.

Golem (GNT) – câștiguri pe baza resurselor neutilizate ale calculatoarelor

Golem (GNT) este o rețea descentralizată care realizează diverse operațiuni de calcul. Este un fel de super computer capabil de a procesa cantități uriașe de informații și de a efectua calcule complexe într-un timp scurt. Rețeaua se bazează pe tehnologia Blockchain și pe contractele smart.

Julian Zavistovski a prezentat proiectul în noiembrie 2016. Ideea este de a câștiga cu ajutorul facilităților gratuite oferite de computer. De exemplu, majoritatea computerelor de sufragerie sau de tip office poate utiliza doar 15% – 20% din capacitate, restul putând fi utilizat pentru a lucra în cadrul Golem. Rețeaua poate accesa atât PC-urile de acasă, cât și pe cele din centre de date. Utilizatorul decide singur ce procent din resurse alocă rețelei. Avantajul constă în faptul că rețeaua oferă acces la câștiguri, dar și la o varietate de soft-uri în cadrul rețelei. Drept urmare, furnizorul poate deveni și client, dacă este necesar.

Caracteristici

Securitate: Golem transferă sarcini unor mașini virtuale izolate care sunt complet autonome față de sistemele furnizorilor, fapt ce asigură o maximă securitate.

Sistem de reputație: toate nodurile rețelei sunt evaluate constant din punct de vedere al succesului operațiilor sau al comportamentului neadecvat. În funcție de rezultatele monitorizării, fiecare nod are un anumit rang, care poate fi scăzut sau crescut, efectele constând în nivelul recompensei.

Tranzacții: toate transferurile de GNT sunt taxate cu 5%. Sunt incluse plățile pentru capacitate (transferurile dintre utilizatori) și plățile pentru aplicațiile din cadrul rețelei (transferurile între client și furnizor).

Golem poate fi utilizat pentru grafică computerizată, afaceri, știință sau pentru crearea de inteligență artificială. Dezvoltatorii au menționat în mod repetat că îmbunătățirile viitoare ale proiectului depind de fonduri, însă deja la acest nivel experții recunosc în Golem unul dintre cele mai interesante și promițătoare proiecte.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...