Loading Posts...

Despre Elastos și Electroneum

elastos_vs_electroneum

Elastos (ELA) – crearea unui nou Internet

Elastos (ELA) este un sistem open source care operează pe Internet și este bazat pe Blockchain. Scopul proiectului este de a crea un nou Internet. Această platformă pentru aplicații descentralizate permite utilizatorilor să se conecteze direct, fără a apela la intermediari.

Moneda ELA reprezintă baza pentru Elastos Web.

Conform white paper-ului, “Elastos țintește să creeze un nou tip de Internet, alimentat de tehnologia Blockchain. Pe acest nou Internet, oamenii vor putea să dețină active digitale și să genereze profit de pe urma lor”.

Prin utilizarea Blockchain-ului pentru a emite ID-uri pentru conținutul digital, Elastos intenționează să știe cine are în posesie active digitale. Proiectul acționează de asemenea ca o platformă pentru aplicațiile descentralizate pe care oamenii le accesează direct de pe smartphone, fără a fi nevoie să își schimbe sistemul de operare.

Elastos intenționează să depășească problemele întâmpinate de Ethereum Virtual Machine la rularea de aplicații descentralizate:

  • Lipsa de putere de calcul, de flexibilitate și de viteză a Blockchain-urilor. Pentru rezolvarea acestei probleme, Elastos este echipat cu un lanț principal flexibil și cu o structură de Blockchain secundar. Lanțul principal este utilizat pentru tranzacții obișnuite, iar cel secundar execută contracte smart pentru susținerea aplicațiilor și serviciilor.
  • Blockchain-urile actuale nu au suficient spațiu pentru a stoca o cantitate mare de cărți și filme digitale. Elastos rulează aplicații cu ajutorul Elastos Runtime, un sistem de operare disponibil pe Android, iOS și PC. Această metodă este concepută de asemenea pentru a oferi o securitate crescută.

Caracteristici

  • Blockchain-ul Elastos: este o platformă descentralizată, “unde fiecare dispozitiv, individ, site web și activ digital deține un ID de încredere”.
  • Elastos Runtime: este un sistem de operare simplu care previne posibilitatea ca aplicațiile și serviciile să acceseze direct Internetul.
  • Elastos Carrier: este o platformă descentralizată peer-to-peer care controlează tot traficul rețelei între mașinile virtuale și informațiile utilizate de aplicațiile descentralizate.
  • Elastos Software Development Kit (SDK): aplicațiile folosesc acest SDK pentru a avea acces la propriile ID-uri și la serviciile Elastos Carrier.

Abilitatea Elastos de a concura cu alte proiecte similare va fi un factor important pentru stabilirea valorii ELA. Printre proiectele rivale se numără Ethereum, EOS și Blockstack.

Electroneum (ETN) – monedă digitală pentru mobil

Electroneum (ETN) este o monedă digitală standard și nu prezintă nicio altă caracteristică în afara transferului între adrese, stocarea în portofele și utilizarea ca valută în locurile unde este acceptată.

Platforma Electroneum este cea care face diferența. Este vorba de o monedă disponibilă doar pe mobil și orice posesor de telefon poate descărca rapid aplicația și poate crea un portofel.

Caracteristici

Similar multor alte criptovalute, Electroneum nu oferă nimic în plus în afară de posibilitatea de deținere, transmitere, primire și cheltuire.

Spre deosebire de alte monede însă, Electroneum este disponibil doar pe mobil. Mineritul are loc doar prin aplicația mobilă sau cu ajutorul unui program pentru desktop și include un portofel offline.

Pentru a face mineritul de pe mobil mai eficient, acesta este conceput pentru CPU și nu pentru ASIC. Din păcate, nu se poate obține un profit mare din mineritul cu mobilul. Totuși, Electroneum oferă o experiență nouă în minerit.

Electroneum este orientat către simplitudine și intenționează să absoarbă rapid utilizatori. Ne putem gândi la acest proiect ca la un joc de mobil care poate fi descărcat. Este conceput pentr a-i ține pe utilizatori în priză și permite achiziția de monede în cadrul jocului, monede ce pot fi preschimbate cu bani reali sau cheltuite în alte jocuri mobile.

Pe termen lung, viziunea Electroneum este de a avea o monedă acceptată în magazinele din toată lumea pe post de valută reală. Însă acest lucru îl încearcă deja de mult timp și alte monede cu state vechi.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...