Loading Posts...

Despre Dent și Dragonchain

dent_vs_dragonchain

Dent (DENT) – democratizarea datelor mobile

Dent (DENT) are ca scop democratizarea datelor mobile și a lărgimii de bandă într-o economie peer-to-peer. Cu alte cuvinte, îi ajută pe utilizatori să cumpere și să vândă date mobile.

Proiectul a declarat la lansare trei scopuri.

 • Liberalizarea datelor mobile. Dent dorește să își lase clienții să cumpere și să vândă date mobile în mod peer-to-peer atât de simplu și rapid încât să se ajungă la crearea unei piețe globale pentru date mobile care să scadă prețurile în întreaga lume.
 • Eliminarea sau minimizarea comisioanelor pentru accesarea datelor în roaming. Proiectul încearcă să elimine conceptul de roaming printr-un sistem numit “Local Breakout” care rutează automat datele în maniera cea mai eficientă. Momentan, comisioanele asociate cu roaming-ul sunt utilizate pentru compensarea costurilor determinate de rutarea ineficientă a datelor, cum ar fi din țara de care aparține cineva către țara în care se află.
 • Motorizarea economiei de partajare a datelor. Așa cum Airbnb alimentează economia închirierii spațiilor de locuit, cum Uber oferă transport partajat și cum alte sisteme peer-to-peer sunt în plină expansiune, Dent încearcă să ofere date mobile partajate.

Pentru împlinirea scopurilor de mai sus se folosește moneda DENT, care este una de tip ERC20, bazată pe Blockchain-ul Ethereum.

Caracteristici

Valută proprie: utilizarea unei monede proprii face mai ușoară achiziția și vânzarea de date la nivel global.

Contracte smart: când utilizatorii cumpără și vând date mobile, operațiunea este împachetată în forma unui contract smart. Astfel se asigură transparență în cadrul sistemului, iar cumpărătorii și vânzătorii nu se pot înșela.

Dent operează prin intermediul unei aplicații mobile care este la fel de ușor de utilizat precum orice altă aplicație. Platforma Dent operează cu toate motoarele turate și prezintă un produs funcțional ce pare a fi utilizat la scară mare.

Dragonchain (DRGN) – soluții Blockchain pentru toate industriile

Dragonchain (DRGN) a fost conceput de Disney, în 2014, dar și-a ales propriul drum, în 2016. Misiunea sa este de a oferi soluții Blockchain în toate țările, mai ales în zonele unde în lipsa acestui proiect ele ar rămâne neutilizate.

Moneda utilizată de Dragonchain se numește Dragon (DRGN), însă aceasta se comportă mai mult ca un certificat deoarece funcționează precum un mod de licențiere a utilizării sistemelor Dragonchain.

Dragonchain se concentrează în particular pe identificarea factorilor perturbatori din industriile care sunt pregătite pentru soluții Blockchain.

Cantitatea totală de monedă este stabilită la 433.494.436 DRGN și nu va exista niciodată posibilitatea de minare sau de creare a unor monede noi.

Deținerea de DRGN permite oamenilor să folosească sistemele Dragonchain pentru a dezvolta soluții Blockchain proprii. Aceasta reprezintă o cale rapidă și ușoară de a avea parte de toate beneficiile unui sistem Blockchain care poate fi personalizat în funcție de nevoi.

Caracteristici

 • Dragonchain utilizează sisteme Blockchain fără servere cu ajutorul Amazon Web Services și al Google cloud computing oferind descentralizare, fiabilitate și securitate.
 • Dragonchain folosește contracte smart cu suport pentru limbajele de programare Java, Python, C# și alte limbaje uzuale. În esență, aceasta înseamnă că dezvoltatorii fără experiență în lucrul cu Blockchain-ul își pot crea cu ușurință sisteme proprii, inclusiv contracte smart. Platforma vine și cu o bibliotecă pentru contractele smart pentru a ajuta afacerile să demareze imediat prin utilizarea unor caracteristici excepționale.
 • Sistemul Dragonchain conține o protecție nativă pentru datele și operațiunile de tip business care este mai fiabilă și mai securizată decât oricare alta care nu apelează la Blockchain.

Puse împreună, aceste caracteristici oferă:

 • Costuri mai mici pentru dezvoltare
 • Viteză mai mare de lansare pe piață
 • Securitate crescută
 • Suport pentru mai multe valute digitale și pentru fiat
 • O perioadă mai mare de lipsă a monetizării, pentru încurajarea proiectelor mai riscante
 • Abilitatea de a crea soluții Blockchain noi și solide fără ca dezvoltatorii să aibă experiență cu tehnologia.

Blockchain-as-a-solution (Baas) devine ceva tot mai uzual, iar Dragonchain are relativ puțini competitori. Cele mai asemănătoare proiecte sunt Ardor și Ignis, iar ascensiunile acestora sugerează că există multă cerere pentru monedele asociate cu soluțiile Blockchain de tip business.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...