Loading Posts...

Despre Decentraland și Dentacoin

decentraland_vs_dentacoin

Decentraland (MANA) – achiziții de pământ virtual

Decentraland (MANA) este o platformă VR bazată pe Ethereum ce permite utilizatorilor să cumpere teritorii virtuale pe care le pot explora, monetiza sau le pot utiliza pentru a construi apllicații.

MANA este moneda nativă a proiectului, iar oamenii o pot folosi pentru a cumpăra pământ sau pentru a plăti pentru bunuri și servicii în acest univers digital.

Platformă deținută de utilizatori, Decentraland conectează realitatea virtuală cu Blockchain-ul. Și reușește asta prin crearea unui univers 3D virtual unde – spun dezvoltatorii – utilizatorii “pot crea, experimenta și monetiza conținut și aplicații”.

Proiectul a demarat în iunie 2015, iar în acea vreme pământul disponibil era modelat în formă de grid. Prin intermediul unui algoritm Proof of Work se alocau pixeli utilizatorilor. În martie 2017, pământul a fost modelat în spațiu 3D, iar Decentraland s susținut o campanie de strângere de fonduri în august 2017 în urma căreia a acumulat 24 mil. USD în timp de 35 secunde.

Caracteristici

Aplicații: jocurile, pariurile, aplicațiile și scenele 3D pot fi toate create prin limbajul utilizat de Decentraland.

Conservarea conținutului: utilizatorii se vor strânge în jurul zonelor de interes; deținerea de parcele în zonele cu trafic intens îi va ajuta pe proprietari să atragă și alți utilizatori cu conținutul pe care îl posedă.

Publicitate: companiile își pot face publicitate prin intermediul panourilor plasate în zonele cu trafic intens.

Colecții digitale: utilizatorii vor putea publica, distribui și colecta active digitale rare emise prin Blockchain și vor putea și să le vândă altor utilizatori.

Socializare: comunitățile online de pe forumuri sau din camera de chat și chiar din jocuri multiplayer online se vor putea muta pe platforma Decentraland.

Faza Alpha de dezvoltare a soft-ului Decentraland a fost lansată în aprilie 2018, astfel că proiectul este departe de a fi terminat. Rămâne de văzut dacă va reuși să livreze tot ce a promis și dacă va avea parte de aopție la scară mare.

Dentacoin (DCN) – primul Blockchain pentru dantură

Dentacoin (DCN) țintește să devină soluția Blockchain a întregii industrii dentare și propune în acest sens moneda DCN.

Imposibilitatea de a accesa trecutul istoric al pacientului este o problemă recurentă medicilor și are un impact major asupra calității tratamentului dentar și asupra punctului de la care dentistul începe lucrul.

De asemenea, încurajarea pacienților să aibă grijă de dinți este de multe ori cea mai grea parte a acestui job. Astfel, o aplicație care chiar îi încurajează pe oameni să facă ce spune stomatologul este binevenită. Utilizatorii sunt răsplătiți cu monede DCN care au fost anterior achiziționate de către dentist.

Ulterior, aceste monede pot fi folosite pentru tratamentele dentare de prevenție. Beneficiile tratamentelor preventive sunt atât de importante încât furnizorii de asigurări de sănătate le oferă gratuit.

În mod natural, s-a ajuns și la ideea de contracte smart pentru asigurarea danturii, care contribuie la minimizarea șanselor de apariție a problemelor dentare grave, elimină intermediarii (companiile de asigurări), oferă posibilitatea unor tratamente de înaltă callitate și găsesc noi modalități de promovare mai bună a îngrijirii preventive.

Caracteristici

Blockchain: descentralizarea și încrederea sunt caracteristici esențiale atât pentru medici cât și pentru pacienți.

Contracte smart: automatizarea și garanțiile pentru contractele de asigurare și pentru alte sisteme se realizează prin intermediul contractelor smart.

Recenzii: clienții sunt încurajați să exprime recenzii oneste, iar medicilor li se recunoaște calitatea muncii.

Bază de date: istoricul dentar al pacienților este deținut într-un depozit centralizat.

Aplicație mobilă: este un sistem prin intermediul căruia oamenii se familiarizează cu Dentacoin, se pot juca jocuri tematice pe mobil (jocuri despre igiena dentară), își pot îmbunătăți modul în care au grijă de dantură și sunt răsplătiți cu DCN dacă urmează instrucțiunile.

DentaVox: este un punct în care se pot efectua cercetări, iar un algoritm de machine learning identifică răspunsurile de calitate și le răsplătește cu DCN.

Asigurare dentară: asigurările dentare și clauzele sunt negociate direct între pacient și dentist și sunt sigilate cu contracte smart. Acestea sunt conectate la rețeaua Dentacare și se efectuează chiar și în cazul în care dentistul intră în insolvență sau moare.

Platformă de trading: toți fabricanții, distribuitorii, medicii și pacienții au la dispoziție o platformă comună și complet funcțională.

Dentacoin este deja acceptat de mulți dentiști și companii din branșă din Europa, inclusiv Dentaprime International, din Londra, care a fost achiziționată cu echivalentul a 90 mil. USD în DCN.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...