Loading Posts...

Despre CyberMiles și Dai

cybermiles_vs_dai

CyberMiles (CMT) – rețea de contracte smart pentru comerț electronic

CyberMiles (CMT) este o platformă descentralizată de e-comerț, o piață unde utilizatorii pot tranzacționa direct, fără intervenția terților. Moneda CMT este utilizată pentru finanțarea diverselor proiecte și servicii.

Proiectul a fost dezvoltat de 5xLAB în colaborare cu 5 miles, o aplicație de shopping de top care operează de aproximativ trei ani și care a înregistrat tranzacții în valoare de peste 3 mld. USD. Astfel, CyberMiles va lucra pe un business existent deja, însă la o scară mai mare.

Platforma va oferi un ecosistem în cadrul căruia dezvoltatorii pot realiza contracte smart. Ei pot dezvolta și manageria aplicații comerciale fără a avea impusă vreo limită. Cu ajutorul CMT, dezvoltatorii își vor putea emite și ICO-uri.

Această tehnologie încearcă să rezolve problemele de scalare ale comerțului electronic cu ajutorul contractelor smart. Practic, se vor putea procesa zeci de mii de tranzacții pe secundă. Se presupune că CyberMiles ar putea să devină chiar mai mare decât Ethereum în ceea ce privește contractele smart. În plus, partenerul 5 miles intenționează să direcționeze aproximativ 12 milioane de utilizatori către acest Blockchain.

Spre diferență de alte platforme care încep cu un număr fix de monede, CyberMiles intentionează să genereze monede noi odată cu creșterea sistemului. Posesorii de CMT au posibilitatea de a câștiga monede noi prin mecanismul de consens DPoS.

Monedele CMT vor facilita plățile pentru tranzacțiile efectuate de instituții peer-to-peer de e-comerț.

CyberMiles pare un proiect promițător. Se dorește ca acesta să fie cea mai mare platformă de comerț electronic. Și în condițiile în care există un portofoliu de peste 10 milioane de clienți, acest lucru pare realizabil.

Dai (DAI) – posibil înlocuitor al banilor fiat

DAI este o monedă descentralizată, de tip ERC20, dezvoltată de compania Maker în decembrie 2017. Valoarea este stabilită la 1$ și nu poate varia. Cu alte cuvinte, cine cumpără DAI în valoare de 1000$ va deține monede care vor valora 1000$ și peste ani de zile. Prețul nu este afectat de cerere și ofertă, spre deosebire de majoritatea celorlalte valute digitale.

DAI încearcă să rezolve problemele cu care se confruntă alte criptovalute, cum ar fi volatilitatea, comisioanele de transfer și viteza tranzacțiilor. Procesarea plăților cu această monedă este instantanee și gratuită. În plus, este eliminată și nevoia de o autoritate centrală care să controleze sistemul în momentul în care participanții realizează tranzacții.

Caracteristici

  • Lipsa volatilității – prețul DAI va fi mereu de 1$. Nu vor exista fluctuații de preț.
  • DAI poate fi preschimbat fără a se apela la intermediari.
  • Este un proiect complet descentralizat.
  • Nu poate fi închis de nimeni.
  • Transferul de DAI se poate realiza cu ajutorul oricărui portofel de Ethereum.
  • Transferurile sunt gratuite și instantanee.
  • Plățile sunt procesate în aceeași manieră în care oamenii utilizează bani fiat.

Dai pare a fi un proiect de viitor. Pe lângă faptul că este o monedă digitală, are și alte atribute necesare unei valute utilizate la scară mare. Nu este volatil și în plus nu se percep comisioane pentru tranzacții. În cazul în care dezvoltatorii vor reuși să-i convingă pe oameni să folosească DAI, criptomoneda ar putea înlocui eventual banii fiat. Însă este un drum lung până se va ajunge în acel moment.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...