Loading Posts...

Despre Bitcoin Private și Centrality

bitcoin_private_vs_centrality

Bitcoin Private (BTCP) – avantaje în plus față de Bitcoin

Lansat în februarie 2018, Bitcoin Private (BTCP) țintește să ofere avantaje suplimentare față de Bitcoin, cum ar fi intimitatea, descentralizarea și tranzacțiile mai rapide. Moneda a apărut în urma unei bifurcări combinate a proiectelor Bitcoin și Zclassic, iar deținătorii de BTC și ZCL au primit prin airdrop o cantitate echivalentă de fonduri în BTCP.

Caracteristici

Bitcoin poate fi cea mai importantă criptovalută din lume, însă prezintă unele dezavantaje precum:

  • Absența intimității
  • Timpi mari de procesare a tranzacțiilor
  • Comisioane mari
  • Minerit centralizat.

Bitcoin Private a fost lansat pentru a rezolva aceste probleme. Proiectul combină securitatea caracteristică Bitcoin cu orientarea spre anonimitate a Zclassic.

BTCP utilizează alt algoritm față de Bitcoin – Equihash – și oferă blocuri de dimensiuni mai mari, care apar la intervale de timp mai scurte. Pentru anonimizarea tranzacțiilor s-a apelat la tehnologia zk-SNARKs, care a fost implementată inițial de Zcash.

Un factor cheie care poate influența adopția în masă a BTCP este competiția cu alte criptovalute. Și nu este vorba doar Bitcoin și celelate bifurcări ale acestuia, ci și de alte monede orientate spre anonimitate precum Monero și Verge.

Centrality (CENNZ) – conexiuni între piețe

Centrality (CENZ) este un ecosistem Blockchain conceput pentru susținerea start-up-urilor la diverse stagii de dezvoltare, prin intermediul aplicațiilor descentralizate. Mai precis, start-up-urile și alte afaceri sunt ajutate să își transpună produsele și ideile în ecosistemul Blockchain. Centrality devine sursa centrală a tuturor aplicațiilor descentralizate, pe care clienții se pot accesa cu un simplu login.

CENNZ este moneda nativă a proiectului Centrality și este utilizată pentru conectarea aplicațiilor de pe piața Centrality, alături de realizarea unei multitudini de sarcini. În urma unui ICO de succes la începutul lui 2018, în urmă căruia s-au strâns fonduri de 260 mil. USD, proiectul stârnit interes din S.U.A. și până-n Noua Zeelandă.

În timp ce echipa de dezvoltare este împărțită între Auckland, Londra, Melbourne și Singapore, platforma Centrality oferă baza pentru această piață a aplicațiilor descentralizate. Sunt oferite de asemenea și instrumente, servicii și aplicații pe care dezvoltatorii le pot folosi pentru constuirea altor applicații descentralizate. Planul este acela de a oferi start-up-urilor flexibilitate asupra produselor proprii și de a asigura standardizarea între toate aplicațiile disponibile pe platformă.

Caracteristici

  • Platforma Centrality creează fundația tehnică pentru aplicațiile descentralizate. Pentru faptul că se oferă ecosistemului cele necesare pentru rularea unei aplicații descentralizate, Centrality primește un număr de monede emise de către orice aplicație pe care o alimentează.
  • Aplicațiile descentralizate pot fi conectate la platformă și necesită monede CENNZ pentru a fi create.
  • Diversele aplicații descentralizate pot interacționa pentru a obștine una de la cealaltă utilizatori, date, comercianți și conținut, prin intermediul contractelor smart.

Cu siguranță că parteneriatele strategice și relațiile pot determina potențialul de dezvoltare al unui proiect în viitor. Centrality stă bine la acest capitol, printre parteneri numărându-se SingularDTV și Blockhaus AG.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...