Loading Posts...

Despre Aurora și Horizen

aurora_vs_horizen

Aurora (AOA) – Blockchain pentru AI, big data și IoT      

Aurora (AOA) este o platformă bazată pe contracte smart și pe mecanismul de consens DPOS în tentativa de a oferi contracte cu viteza fulgerului și operațiuni rapide. Platforma intenționează să pună la dispoziție un ecosistem Blockchain care să promoveze un nivel înalt de securitate și un număr mare de tranzacții pe secundă.

Aurora speră să reușească încorporarea tehnologiei Blockchain în domenii precum finanțele, jocurile video, big data, IoT și AI; printre alte ținte se numără dezvoltarea unor contracte smart perfecte pentru aplicații, îmbunătățirea vitezei tranzacțiilor și rezolvarea problemelor legate de Blockchain.

Caracteristici

DPOS: mecanismul de consens Proof of Stake Delegat asigură viteza mare a tranzacțiilor și numărul mare de tranzacții pe secundă.

Rețea p2p: Aurora lucrează cu noduri care permit utilizatorilor să se conecteze direct unul la celălalt și să beneficieze de comunicații mai sigure și mai rapide.

Upgrade pentru Blockchain: cu ajutorul compilatorului LLVM, Blockchain-ul Aurora va putea fi înlocuit de clienții care rulează versiuni mai vechi.

Gruparea tranzacțiilor: prin intermediul acestei opțiuni utilizatorii pot încasa bonusuri suplimentare care înlocuiesc procesul de minerit.

Operațiuni pe lanțuri multiple: spre deosebire de proiectele cu un lanț unic, structura Aurora prezintă mai multe lanțuri, care permit tranzacționarea într-o manieră mult mai eficientă.

Momentan se cunosc puține detalii despre ce vrea cu adevărat să vândă Aurora. Există multe semne de întrebare în ceea ce privește acest proiect și există posibilitatea să fie vorba de un scam.

Horizon (ZEN) – schimbare de imagine pentru ZenCash

Horizen (ZEN) permite utilizatorilor să construiască pe acest Blockchain aplicații orientate spre anonimitate. Platforma include și un sistem de vot pentru membri și are în vedere implementarea de lanțuri secundare bazate pe contracte smart. Există în plan și dezvoltarea unui portofel propriu.

Horizen reprezintă o schimbare de imagine pentru ZenCash, proiect despre care am mai vorbit aici. Schimbarea de imagine a avut loc la data de 22 august 2018. ZenCash era o bifurcare a ZClassic, care la rândul său era o bifurcare a Zcash. Toate aceste proiecte oferă criptovalute orientate spre anonimitate și se bazează pe tehnologia Zero Knowledge Proof (zk-SNARK), care utilizează algoritmul Proof of Work numit Equihash. Din acest punct, fiecare proiect și-a urmat propriul drum. ZenCash a fost lansat ca o monedă orientată spre intimitate online, însă a progresat enorm și nu pare să se oprească aici. Pentru a se diferenția mai mult de predecesori, dezvoltatorii au adoptat și un nume nou: Horizen.

Caracteristici

ZEN:  moneda nativă a proiectului.

Noduri Zen: platforma de noduri Master.

Zen Hide: serviciu care funcționează ca un portal web privat.

Zen Chat: aplicație securizată de mesagerie.

Zen Pub: o platformă securizată de publicare a datelor și a conținutului multimedia.

Zen Grid: putere de calcul care poate fi închiriată.

Insta Zen: plăți cu latențe zero.

ZenCash nu reprezintă un proiect complet nou, ci mai degrabă o extindere a brandului. Codul și valorile esențiale rămân neschimbate și chiar și numele monedei native este tot ZEN. Este vorba de un logo nou, un nou nume al proiectului și o schemă nouă de culori, aspecte care evidențiază mai bine imaginea produsului. În rest, nimic nu s-a schimbat la nivel fundamental. Din păcate, a fost păstrat și actualul mecanism PoW, care nu este rezistent la ASIC-uri, astfel că îngrijorările minerilor nu au dispărut.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...