Loading Posts...

Despre Aelf și Aion

aelf_vs_aion

Aelf (ELF) – Blockchain descentralizat pentru cloud computing

Aelf (ELF) este un sistem Blockchain conceput pentru a funcționa pe un sistem de operare deschis, similar Linux-ului, fapt ce conferă o eficiență sporită și potențial pentru personalizare. Monedele ELF sunt utillizate pentru a plăti comisioanele aferente resursei și pentru efectuarea sarcinilor importante în cadrul sistemului.

Aelf a fost lansat în Singapore, în anul 2017. În loc să apeleze la un ICO, dezvoltatorii au strâns suma de 55.000 ETH prin vânzarea privată a monedelor către investitori precum Alphabit, Block Tower, 1kx Capital, FBG Capital și alții.

Cunoscut inițial sub numele de Grid, Aelf este privit de către creatori drept un “ecosistem Linux” conceput pentru a acționa ca un sistem de opperare versatil pentru a răspunde la nevoile comerciale. Cu alte cuvinte, se speră că Aelf va oferi infrastructura pentru noua generație de afaceri digitale.

Caracteristici

 • Un lanț principal și lanțuri secundare de tip multi-strat care ajută la administrarea diverselor scenarii comerciale. Fiecare lanț este conceput pentru o singură utilizare.
 • Comunicare cu sisteme Blockchain externe, cum ar fi Bitcoin sau Ethereum, prin intermediul mesajelor.
 • Permisiune de procesare paralelă a tranzacțiilor care nu se află în competiție, și a serviciilor pe bază de cloud.
 • Reducerea complexității datelor și oferirea posibilității unei personalizări la nivel înalt.
 • Permisiune către părțile interesate pentru a aproba amendamente în cadrul protocolului, inclusiv redefinirea protocolului de consens.

Adopția comercială la scară mare a tehnologiei Blockchain este în lucru momentan, însă este clar că oportunitățile pentru proiecte Blockchain apar tot mai des, acestea putând accelera mersul lucrurilor.

Aion (AION) – Blockchain de generația a treia

Aion (AION) este un sistem Blockchain multi-nivel conceput pentru îmbunătățirea scalării, intimității și interoperabilității rețelelor Blockchain. Proiectul țintește să ofere comunicare între Blockchain-uri separate.

Dezvoltată de către compania canadiană Nuco, rețeaua Aion utilizează moneda cu același nume. În urma unei vânzări private și a unei pre-vânzări, Aion a acumulat fonduri de 23 mil. USD pentru construirea rețelei Blockchain.

În cadrul proiectului se utilizează un Blockchain de a treia generație, numit Aion-1, care are ca scop facilitarea lucrului și a comunicării între diverse Blockchain-uri. Mai precis, se dorește ca datele logice și valorile să poată trece de la un Blockchain la altul la fel de fluent precum activele lichide.

Caracteristici

 • Asociere: un mecanism de tip punte permite comunicările de date și de valori inter-Blockchain.
 • Scalare:  Aion introduce o mașină virtuală care permite aplicațiillor să opereze în Blockchain-uri multiple.

Moneda AION poate fi utilizată pentru:

 • Acționarea mecanicilor în cadrul Blockchain-ului Aion-1
 • Crearea de Blockchain-uri noi
 • Dezvoltarea de applicații software pe Aion-1
 • Monetizarea punților inter-Blockchain
 • Accesarea și crearea de Blockchain-uri personalizate și compatibile.

ARK, Cosmos și Wanchain sunt proiectele cu care Aion se află în competiție directă, astfel încât trebuie studiate cu atenție pentru a observa dacă pot influența cererea de monede AION.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...