Loading Posts...

De ce scade Bitcoin?

de_ce_scade_bitcoin

În ultima perioadă, piața crypto este pe roșu. Gazeta Bitcoin vă prezintă o analiză a situației actuale, motivele care au dus aici și opiniile mai multor membri emblematici în acest domeniu – oameni cu influență, balene, developeri Blockchain și utilizatori.

După atingerea bornei istorice de 20.000$, Bitcoin a suferit o corecție până la 14.000$. Însă scăderea de la 14.100$ până la cea actuală i-a luat prin surprindere pe cei mai mulți investitori.

În ianuarie au apărut tot mai multe zvonuri pe forumurile de pe deep web, unde unii susțineau că Moneda Internetului va ajunge pe 1 februarie la 6000$, iar de acolo ar urma să urce până la 14.000$ la jumătatea lui martie.

Pe 5 ianuarie, când Bitcoin era cotat la 17.000$, un utilizator al unui forum de pe deep web scria sub pseudonimul “Cyberjourno”:

“Băieți, au intrat în joc niște jucători mari, niște instituții care vor să scadă prețul la 7000$. Știu că pare imposibil acum, dar oamenii ăștia manevrează mass media și știu cum să controleze piața. Fiți atenți în următoarele două luni și nu vă speriați. Pregătiți-vă de FUD FUD FUD!”

Tot pe 5 ianuarie, pe unele forumuri rusești și sud-coreene au apărut postări care sugerau că piața este manipulată. Unul dintre comentarii este următorul:

“Urmează ca piețele din S.U.A., Coreea de Sud, India și Thailanda să aducă știri negative în februarie, iar prețul va scădea la 5000$. Jucătorii mari așteaptă să investească milioane în Bitcoin și în alte servicii crypto mărunte. Este ușor de ghicit, găsiți corporațiile cunoscute care controlează mass media în aceste țări și vă veți da seama”.

Rupert Dera, analist de piață al unei bănci mari din New York, spune că “Ne așteptam să se întâmple asta. Trebuie să creadă toată lumea că Bitcoin este o fraudă, o schemă Ponzi, doar așa merg lucrurile (n.r. referindu-se la scăderea pieței). Balenele și-au dat seama că dacă vor să facă bani, trebuie să implice și guvernele. Și au făcut-o”.

“John M” este un investitor în crypto din 2014, care are un portofoliu de 23 mil. USD în diverse criptovalute. Acesta afirmă că “Desigur că piața este manipulată, voi cum credeți că fac eu bani?”. Râde. “Nu e ceva doar pe piața crypto, ci se întâmplă oriunde în lume. Sincer, în condițiile în care criptovalutele sunt un lucru nou, oamenii care investesc în crypto sunt ceea ce noi numim “momeli”. Este ușor de influențat piața”.

Fiind întrebat de AMBCrypto.com despre o predicție de preț pe termen scurt sau pe termen lung, acesta a răspuns: “Nu vă pot spune asta, dar așteptați până la finalul lui februarie”.

Rajan Maniratnam, un trader cu ștate vechi, licențiat în matematică la Harvard, a spus:

“Să ne gândim la ce s-ar întâmpla dacă monedele digitale ar scădea la zero, care este primul lucru de care se teme cineva aflat în starea de “vânzare panicată”. Tehnologia Blockchain nu va dispărea. Chiar și țările ca India, care a spus că vrea să oprească “activitățile ilegale”, vor continua să exploreze tehnologia Blockchain. Dacă am învățat ceva din istorie, acest lucru ar fi să cumpăr când prețurile sunt jos și să vând când cresc”.

Chiar dacă multe state, mai ales cele din Asia, sunt ostile față de criptovalute și critică tranzacționarea acestora, majoritatea au început să cerceteze un proiect Blockchain propriu și intenționează să îl integreze în economia națională.

Debbie Khan este un investitor nou în Bitcoin, care a cumpărat BTC recent, când prețul era de 15.000$. Acesta a transmis următoarele:

“Sunt speriat de ce urmează. Am investit în Bitcoin o sumă uriașă, aproape tot ce aveam. Acum investiția mea valorează aproape jumătate. Habar n-am ce se va întâmpla. Cred că o să vând dacă va scădea sub 7000$”.

Benjamin Tremblay, un profesor din Toronto care a investit în decembrie, când prețul era 12.000$, crede că “Acționează mai multe forțe negative, dar nu voi vinde chiar dacă pierd bani. Puteți spune că sunt naiv sau încăpățânat; sincer să fiu, nu înțeleg cum lucrează tehnologia, ci vreau doar să fac bani. Așa că voi păstra, sunt sigur că în 12 luni prețurile vor urca până la nivelul la care am cumpărat. Poate voi vinde atunci”.

Din cele de mai sus, se pare că Bitcoin se va devaloriza până la 6000$ sau chiar mai puțin, dar apoi va crește. Dacă se va întâmpla așa sau nu, doar timpul ne va spune…

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

11
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...