Loading Posts...

De ce s-a prăbușit Bitcoin

prabusire_bitcoin

Perioada recentă a fost dificilă pentru orice trader de Bitcoin. Criptovaluta s-a depreciat cu aproape 30% în ultima lună și cu peste 50%, în 2018. Analistul Tom Lee explică motivele din spatele acestei prăbușiri grave.

Într-un mesaj recent, co-fondatorul companiei de cercetare Fundstrat a scris că de la lansarea din decembrie a contractelor Bitcoin futures de către CBOE, prețurile au scăzut până la expirarea acestora.

“Bitcoin se confruntă cu schimbări dramatice de preț în preajma expirării contractelor oferite de CBOE. Este ceva ce fusese semnalat de Justin Saslaw de la Raptor Group. Am compilat mai multe date și se pare că într-adevăr lucrurile stau așa. Per ansamblu, Bitcoin a scăzut cu 18% cu 10 zile înainte de expirarea contractelor CBOE”, citează CNBC.

Lee a adăugat și că au existat două excepții: în februarie, când prețurile cu urcat cu 15% în perioada de expirare și în aprilie, când a avut loc o creștere de 16%.

Contractele futures oferite de CBOE aferente lunii iunie au expirat miercurea trecută, valoarea monedei digitale atingând minimul ultimelor patru luni.

“O observare pe larg ne arată că se înregistrează o volatilitate semnificativă în preajma expirării contractelor”, a mai transmis Lee. “Și în general, prețul și-a revenit după ziua a șasea (ulterior expirării)”.

Desigur, au existat și alte motive în spatele scăderii Bitcoin. Incertitudinea legată de reglementare, îngrijorările determinate de manipulările de preț și sentimentul de piață a urșilor au pus de asemenea presiune pe Moneda Internetului.

În orice caz, dacă spusele lui Lee se vor adeveri, prețurile ar trebui să își revină în următoarele zile.

Contractele Bitcoin futures ale CBOE au scăzut cu aproape 70% de la ATH-ul de 20.000$, din decembrie 2017.

La ora redactării articolului, prețul Bitcoin este de 6680$.

Ca răspuns la declarațiile lui Lee, Chris Concannon – președintele CBOE – a afirmat:

“În timp ce ne bucurăm de recent lansatele contracte Bitcoin futures, ideea că ele au afectat material prețul Bitcoin reprezintă o exagerare a influenței acestora și o ignorare a altor factori critici. […] Prăbușirea Bitcoin poate fi cu ușurință explicată prin prisma altor factori, cum ar fi tentativa de reglementare la nivel mondial, mișcările adoptate de reprezentanții fiscali care percep taxe, ascensiunea altor criptovalute, dar și scăderea interesului presei asupra activului”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...