Loading Posts...

De ce este atât de greu pentru Bitcoin să ajungă iarăși la 5000$?

Prețul Bitcoin continuă să crească, moneda rămânând în cursa pentru o cotație de 4500$, după ce suferise în prealabil o depreciere până la 3000$. În mare parte, declinul s-a datorat mișcărilor din China cu privire la închiderea exchange-urilor, anunță CoinTelegraph. La ora redactării articolului, prețul Bitcoin se situa la valoarea de 4291$, în scădere cu 3.91%.

Conform analizei de preț, șansele ca Bitcoin să atingă maximele anterioare au crescut considerabil, mai ales după ce în ultimul weekend taurii au dominat piața.

În weekend moneda digitală s-a apreciat cu 11.3%. Totuși, față de luna trecută se înregistrează un declin de 4.9%. Indicatorii de trend arată că piața este slăbită în continuare, ceea ce va fi greu de acceptat de către investitori. Un alt motiv de îngrijorare îl constituie și volumele de pe piață, care sunt în mod constant scăzute.

China și Coreea de Sud, poziții împotriva monedelor digitale

Declinul abrupt al prețurilor a fost determinat în cea mai mare măsură de mișcările adoptate de China și Coreea de Sud. În China, guvernul a scos ICO-urile în afara legii, argumentând că în această țară crowdfunding-ul este interzis.

În Coreea de Sud, organele fiscale au interzis orice formă de ICO, “indiferent de terminologia tehnică”. În plus, și marjele comerciale de pe piața crypto au fost interzise. În plan există și alte măsuri care vor afecta negativ companiile din industrie, fiind incluse inspecții la sediile acestora și verificarea datelor utilizatorilor.

Se poate redresa și mai mult situația?

Trendul ascendent pe care îl traversează moneda, coroborat cu un indicator RSI aflat în zona taurilor, denotă că sunt șanse reale ca maximul înregistrat pe 6 septembrie, de 4692$, să poată fi atins iarăși. De asemenea, este posibil să se ajungă chiar la recordul de 5000$ pentru un BTC. În viitorul apropiat ne vom edifica dacă chiar așa vor sta lucrurile.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

4
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...