Loading Posts...

Cum să obții un job plătit cu crypto

bitcoin_job

Dacă prăbușirea recentă a pieței crypto te-a forțat să îți iei momentan gândul de la un Lamborghini, poate că e cazul să cauți alte soluții pentru venituri. Oricine poate face bani în piața taurilor, dar când situația se înrăutățește este momentul să îți cauți un job. Dar pentru asta, nu trebuie să ieși din lumea crypto. Există o mulțime de oferte de muncă unde nici măcar nu este necesară experiența. Trebuie să doar stii unde să cauți.

A reapărut febra aurului

În 1848, un om pe nume Sam Brannan s-a postat pe Market Street, în San Francisco, și a început să agite o sticlă în care se afla pulbere de aur, declarând că febra aurului a început. Istoria spune că de la el a luat naștere toată mania acelei vremi, iar oamenii și-au făcut bagajele și au plecat în căutarea norocului. Brannan a fost chibzuit însă, și înainte de acel anunț a cumpărat toate târnăcoapele și toate lopețile din oraș. De aici a și luat naștere celebra expriesie: în goana după aur, vinde lopeți.

Poate că ai ratat momentul când Bitcoin costa 1000$, însă cu siguranță nu ai ratat cea mai mare oportunitate din domeniul locurilor de muncă din era digitală. Lumea crypto se dezvoltă rapid și este mare nevoie de oameni talentați – și nu este vorba doar de developeri Blockchain. De la manageri zonali la traducători, piața locurilor de muncă este foarte diversificată. Sectorul este în floare și are nevoie de forță de muncă. Și nici nu e vorba să te spetești muncind. Majoritatea job-urilor presupune să lucrezi confortabil, de acasă.

Primii pași

Întâi și-ntâi trebuie să te asiguri că ești prezentabil. Fiind vorba de un job online, asta presupune să îți actualizezi informațiile despre tine de pe site-urile de socializare și să ai poze de profil decente, întrucât aceste conturi pot și să-ți aducă beneficii, în loc să te folosești de ele doar pentru a posta meme-uri cu Bitcoin. Nu trebuie să te reinventezi, ci doar să dai o notă de seriozitate. Și dacă tot am ajuns la conturile de rețele sociale, poți să îți actualizezi și datele de pe LinkedIn, pentru a te asigura că ai folosit cuvinte-cheie relevante.

Lumea crypto se mișcă pe repede înainte, iar angajatorii nu au timp să analizeze CV-uri, să caute anumite calificări, dar asta nu reprezintă un cec în alb, în sensul că poti inventa tot ce apare in CV. Dacă nu ai skill-urile minime necesare unui job, angajatorul își va da seama, iar asta îți va afecta reputația.

Dacă nu ai experiență în crypto, primul pas ar fi să te acomodezi cu acest domeniu. Dacă ai talent la scris, publică articole pe Medium sau pe Steemit, pentru a te face cunoscut și pentru a demonstra că ești bun la așa ceva. Și dacă ai un talent nativ în scris, pe Steemit chiar poți câștiga ceva bani. Dacă nu te pricepi la scris articole și ești paralel cu programarea, poți încerca domeniul de marketing. Este relativ ușor de obținut un job de community manager pentru un ICO, unde trebuie să moderezi activitatea pe Telegram, sau să urmărești o campanie de recompensare (“bounty campaign”). Nu ar fi vorba de un serviciu entuziasmant și probabil că ai fi plătit în moneda respectivă, dar e un început. Muncește cu sârg timp de câteva luni, iar la finalul ICO-ului ai putea aplica la un job crypto ceva mai serios.

Unde se pot găsi joburi crypto

Conforn News.Bitcoin.com, site-urile de mai jos sunt cele mai bune locuri unde ar trebui să cauți un loc de muncă în domeniul crypto.

Crypto Jobs List: site-ul este simplu și listează diverse joburi, oferind și posibilitatea de abonare la newsletter. Sunt disponibile joburi în marketing, community management, content writing, dar și poziții tehnice.

Angel List: este un site obișnuit, dar care conține o secțiune crypto bine dezvoltată. Platforma oferă filtre de căutare prin care se pot alege poziția, programul preferat și locația locului de muncă.

People Per Hour: site-ul percepe comisioane enorme – la fel ca Upwork – dar este agreat de mulți angajatori în căutare de freelanceri. Trebuie să îți creezi un profil, să postezi serviciul pe care îl oferi și să găsești clienți (angajatori, oameni dispuși să plătească pentru serviciile tale). Eventual, dacă stabilești o legătură strânsă cu clientul, poți negocia ulterior cu el pentru a evita plata comisioanelor adiționale către site. Desigur, poți solicita să fii plătit cu monede digitale.

Site-uri pentru freelanceri crypto: Ethlance este un site pentru joburi în domeniul Blockchain, însă sunt postate puține joburi, iar interfața cu utilizatorul nu este tocmai prietenoasă. Poți încerca și alte platforme similare, cum ar fi Moneo, Hire Match, Blocklancer sau Bitjob, ultima fiind destinată studenților.

Site-uri cu joburi ICO: dacă apelezi la un ICO tracker, poți afla când se vor lansa următoarele ICO-uri sau când s-au încheiat campaniile de strângeri de fonduri (din acest punct fiind posibil să fie interesate de angajări). Multe dintre ICO-uri oferă diverse poziții, pe care le anunță pe site-urile proprii.

LinkedIn: deși are multe puncte slabe, LinkedIn rămâne un site de referință, mai ales pentru cei care au anumite diplome sau calificări înalte. Aici te poți conecta cu alți profesioniști din domeniul crypto, poți adera la grupuri orientate spre Blockchain, iar ulterior vei vedea o mulțime de sugestii pentru joburi.

În final, putem să ne considerăm norocoși că trăim într-o epocă în care tot ce trebuie pentru un succes în carieră constă în conexiunea la Internet și dorința de a învăța. Caută conținut de calitate, citește articole lungi și detaliate despre punctele de interes din industrie, urmărește tutoriale pe YouTube și învață cât mai multe lucruri noi. Apoi pune în practică noile cunoștințe.

Și nu te întreba ce poate face crypto pentru tine. Întreabă-te ce poți face tu pentru crypto!.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...