Loading Posts...

Cum puteți verifica dacă se minează Bitcoin cu ajutorul PC-ul vostru

După Pirate Bay, încă un site a fost prins că se folosea de CPU-urile vizitatorilor pentru a mina criptovalute. Este vorba de Showtime, anunță CoinTelegraph. Gazeta Bitcoin vă învață ce puteți face pentru a nu deveni și voi victime.

Mulți utilizatori sunt indignați de aceste site-uri. În același timp, vulnerabilitățile PC-urilor vizitatorilor sunt de asemenea de luat în seamă. Iață ce puteți face pentru a fi protejați.

Utilizatorii blamează secretomania

Referitor la situaţia creată, Pirate Bay a declarat că gestul a fost o alternativă la banner-ele publicitare, dar justificarea este ridicolă, ţinând cont că vine de la un site ilegal.

În mod surprinzător, cei mai mulţi utilizatori au spus că nu sunt deranjaţi că li se utilizează procesoarele în timpul vizitării site-ului, însă au fost revoltaţi de secretomania cu care s-a procedat.

Ce se poate face?

Dacă vă deranjează ideea ca un site să se folosească de PC-urile voastre, există câteva modalități de a verifica dacă (nu) vă numărați  printre victime.

Verificați gradul de utilizare a CPU-ului

Deschideţi Task Manager-ul şi verificaţi gradul de încărcare a procesorului. Vă puteţi da seama uşor dacă există o activitate suspicioasă sau nu.

De asemenea, o încărcare subită a procesorului atunci când vizitaţi un site anume, care nu ar avea de ce să mănânce resurse reprezintă un semn clar că un script Java este activ.

Adiţional, dacă aţi închis toate procesele, dar procesorul este în continuare încărcat, este foarte posibil să vă confruntaţi cu un malware care minează criptomonede.

Instalați un Ad Blocker

Reprezentanţii antivirusului ESET au declarat că minatul “pirateresc” se poate declaşa pur şi simplu vizitând anumite site-uri, dar există şi posibilitatea ca unele reclame de pe acel site să poată conduce la astfel de incidente.

Astfel, ca primă soluţie este indicată instalarea unui ad blocker. Acesta poate contribui inclusiv la filtrarea scripturilor cunoscute aflate în codul sursă al site-urilor. Un astfel de script de minat este Coinhive, care nu poate fi considerat neapărat malware.

Coinhive încearcă să trateze cu foarte multă delicateţe situaţia şi condamnă gestul celor de la Showtime, care au utilizat scriptul Java fără a îşi alerta utilizatorii în această privinţă.

Există însă și alte tipuri de malware

Pe lângă soft-urile de minat, pe net vă puteți întâlni și cu alte tipuri de malware. Acestea pot fi transmise prin poze sau prin link-uri către site-uri periculoase.

Dacă veți avea parte de așa ceva, deschideți Task Manager-ul și identificați procesul care mănâncă resursele, apoi închideți-l.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

4
HeartHeart
1
AngryAngry
1
HahaHaha
1
WowWow
0
SadSad
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...