Loading Posts...

Criptovalutele continuă să se devalorizeze

Premonițiile oracolelor par a deveni realitate. Monedele digitale au pierdut aproape o treime din valoare, intrând pe piața urșilor (bear market).

Conform informațiilor oferite de Bloomberg, Bitcoinul, cea mai populară monedă virtuală, a scăzut cu 20% față de valoarea record de 3000$ care a fost atinsă pe 12 iunie. Alte valute digitale concurente, cum ar fi Ethereum și Ripple, suferă mult mai mult.

“Când caut semne ale exceselor de pe piață, mă uit la Bitcoin și mă sperii”, a declarat Richard Turnill, șeful departamentului de investiții strategice al companiei BlackRock Inc.

În condițiile în care market cap-ul pieței crypto a crescut enorm în 2017, s-a dezbătut mult dacă monedele digitale se află sau nu într-o bulă. Discuțiile au atras mulți critici, cum ar fi miliardarul Mark Cuban. Pe cealaltă parte a baricadei s-au aflat nume ca Brad Garlinghouse, CEO-ul Ripple, a cărui companie deține criptovaluta cu al treilea market cap de pe piață.

“Aș fi surprins dacă ar apărea un crah”, a declarat Garlinghouse într-un interviu acordat către Bloomberg. “Am putea vedea activele digitale dublându-și sau triplându-și valoarea? Nu m-ar mira deloc dacă s-ar întâmpla așa”.

Criptomonedele valoarează în prezent puțin peste 80 de miliarde de dolari, scăzând de la o valoare de 100 de miliarde, înregistrată vinerea trecută.

Trendul descendent al pieței coincide săptămâna aceasta și cu prima audiere în cazul Mt. Gox, exchange-ul japonez falimentat în 2014. Clienții au reclamat furtul a sute de milioane de dolari în Bitcoin. Mark Karpeles, fostul CEO, a pledat pentru nevinovăție față de acuzațiile de delapidare de bani și manipulare a tranzacțiilor.

Furtuna de pe piață este departe de a se sfârși, mai ales datorită update-ului SegWit care este planificat pentru rețeaua Bitcoin la finalul lui iulie. Din cauză că există mai multe soluții propuse, este posibil ca Bitcoinul să se rupă în două, eveniment ce ar răvăși complet piață.

Volatilitatea nu este ceva nou pentru utilizatori, care au pierdut mult în ultimele luni datorită exchange-urilor. Acestea s-au confruntat cu dese probleme tehnice în tentativa de a ține pasul cu cererea tot mai mare de criptovalută.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...