Loading Posts...

Criptomonedele furate de la Coincheck au fost găsite la exchange-uri din Canada și Japonia

coincheck_hack

Gazeta Bitcoin a detaliat amplu furtul de jumătate de miliard de dolari de la Coincheck (aici și aici). Recent, cercetătorii de la BIG Blockchain Intelligence Group Inc. au dat de urma criptomonedelor NEM sustrase de la casa de schimb valutar pe 26 ianuarie. Se pare că o parte se află la un exchange din Vancouver.

În plus, ziarul Partidului Comunist din Japonia informează că 24 mil. NEM au ajuns la exchange-ul japonez Zaif.

Monedele au putut fi urmărite grație unui sistem de etichetare implementat de către developerii NEM, care alertează exchange-urile în cazul în care se semnalează că un cont deține fonduri furate. Conform CoinTelegraph, cele 11 adrese de portofel utilizate de hackeri au fost etichetate cu următorul mesaj: “coincheck_stolen_funds_do_not_accept_trades : owner_of_this_account_is_hacker” (fonduri_furate_de_la_coincheck_nu acceptați_tranzacția : proprietarul_acestui_cont_este_hacker).

Cu ajutorul etichetării, casele de schimb valutar pot identifica cu ușurință adresele hackerilor și pot bloca preschimbarea monedelor NEM cu alte criptovalute sau cu fiat.

Și se pare că mișcarea a dat roade. Conform cercetătorilor de la BIG, hackerii au încercat să piardă urma banilor prin intermediul exchange-urilor din Canada și Japonia. Shone Anstey, președintele și co-fondatorul BIG a refuzat să publice numele caselor de schimb, precum și sumele implicate în tranzacție, informează Bloomberg.

Din ianuarie, de pe 6 din cele 11 adrese ale hackerilor s-au transferat sume mici de NEM, de la 1 până la 10.000 de criptomonede. De pe celelalte 5 adrese însă, în luna februarie s-au transferat cantități mari de monede digitale – între 300.000 și 20 de milioane de unități.

Anstey a transmis pentru Bloomberg că dimensiunea uriașă a tranzacțiilor de la exchange-ul canadian i-a alertat pe cercetătorii de la BIG:

“Am presimțit că merită să investigăm, datorită sumei considerabile. Au încercat (n.r. hackerii) să se miște repede, înainte de a li se închide portița, dar au avut prea multe fonduri de mutat”.

BIG, care se descrie drept o companie pentru “dezvoltarea cercetării tehnologiei Blockchain” și care oferă “soluții pentru date analitice”, a transmis că va înainta rezultatele cercetărilor către autoritățile din S.U.A. și Canada.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...