Loading Posts...

Creditorii Mt. Gox doresc ca exchange-ul să iasă din faliment

mt_gox

Niște creditori ai defunctului exchange Mt. Gox au depus o cerere în instanță pentru a împiedica efectuarea unor plăți posibile de ordinul miliardelor de dolari către fostul CEO.

Citește și Mark Karpeles, fost CEO al Mt. Gox, trimis în judecată pentru delapidare de Bitcoin

Conform publicației Financial Time, citată de CoinDesk, creditorii încearcă să scoată din faliment exchange-ul, apoi să îl reabiliteze public. Dacă va reuși mișcarea, compania va fi detașată de fostul CEO, Mark Karpeles și de cei 202.195 BTC recuperați între timp.

Mt. Gox a picat la începutul anului 2014, în urma unui scandal monstru. Presa a dezvăluit că s-au pierdut criptomonede Bitcoin în valoare de milioane de dolari (la ora actuală). Exchange-ul, care a fost la un moment dat cel mai mare din lume, a intrat în faliment, iar conducătorul său a fost acuzat de delapidare și falsificare a datelor.

Conform legii falimentului din Japonia, dacă Mt. Gox își menține statutul actual, creditorii vor primi sumele investite în dolari în 2014. Însă datorită creșterii meteorice a prețului Bitcoin, casa de schimb – și prin asociere, și acționarul majoritar Karpeles – ar putea primi o sumă în valoare de câteva miliarde de dolari

Creditorii spun că datoriile Mt. Gox pot fi acoperite cu ușurință cu monedele deținute acum, chiar și dacă ar fi compensați toți păgubiții la cursul actual al criptovalutei.

Conform analiștilor de la Financial Times, după plătirea creditorilor, Mt. Gox ar mai rămâne cu peste 173.000, sumă care înseamnă puțin sub 3 miliarde de dolari.

Tribunalul japonez care anchetează falimentul casei de schimb valutar cercetează acum validitatea revendicării formulate de către creditori.

“Creditorii care au înaintat solicitarea spun că se va ajunge la o “bătălie a experților”: cei care lucrează pe speța falimentului, cei care argumentează că reabilitarea este o soluție mai bună și cei angajați de către creditori, care afirmă că această variantă este mai rapidă și mai corectă”.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...