Loading Posts...

Coreea de Sud va taxa casele de schimb valutar crypto cu 24.2%

Coreea_de_Sud_va_taxa_crypto_cu_24.2%

Agenția coreeană de știri Yonhap transmite că autoritățile de la Seul au anunțat luni că vor impune taxarea exchange-urilor crypto cu 24.2%. Este vorba de o taxă corporate de 22% și o taxă locală de 2.2%.

Conform CoinTelegraph, comunicatul a avut loc după luarea unor măsuri AML fără precedent față de șase bănci mari care au raportat profituri uriașe din comisioanele aferente unor conturi care erau corelate cu exchange-uri crypto. Este vorba de niște comisioane mai mari cu 3600% față de aceeași perioadă din anul anterior: 2 mil. USD în 2017 și respectiv 57.340$ în 2016.

Casa de schimb Bithumb a încasat anul trecut 317.6 mld. WON (295.368 mil. USD) și are acum de plătit taxe în valoare de 60 mil. WON.

Anunțul referitor la noile taxe aliniază practic aceste venituri cu normele de taxare adresate companiilor care înregistrează anual încasări mai mari de 20 mld. WON (18.7 mil. USD).

Bithumb este cel mai mare exchange din lume și operează zilnic tranzacții de 2.85 mld. USD. Casa de schimb a fost atacată de hackeri anul trecut, fiind furate zeci de milioane de dolari. Se pare că atât în acest caz, cât și în altele smilare, în spatele atacurilor ar fi fost niște hackeri din Coreea de Nord. Aceștia au fost învinuiți de mai multe exchange-uri pentru furturi de mari proporții.

Guvernul din Coreea de Sud a demarat recent o campanie agresivă de reglementare a criptovalutelor la nivel național. Autoritățile au interzis utilizarea anonimă a conturilor, au înghețat deschiderea conturilor noi și au interzis tranzacțiile persoanelor minore.

Cetățenii s-au revoltat și au completat petiții împotriva acestor mișcări. După strângerea a peste 200.000 de semnături, oamenii așteaptă un răspuns oficial din partea guvernului.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...