Loading Posts...

Compania GMO lansează chip-urile de minat fabricate pe 12 nm

GMO_lansează_chipuri_minat_pe 12nm

Gigantul japonez din domeniul IT-ului a intrat recent în domeniul fabricării de echipamente de minat. Gazeta Bitcoin a scris, în septembrie, 2017, despre această intenție a companiei GMO. Între timp, reprezentanții firmei au transmis că au reușit fabricarea semiconductorilor pentru minat, folosind o tehnologie pe 12 nm.

Este doar un prim pas pentru ceea ce dorește GMO cu adevărat – chip-uri realizate cu tehnologia de 7 nm.

GMO dezvoltă chip-uri de minat pentru algoritmul SHA256

GMO Internet Inc. a anunțat succesul înregistrat la realizarea “unui nou chip construit pe tehnologia de 12 nm”, ceea ce reprezintă “un prim pas […] pentru cercetare și dezvoltare”.

Pentru companie este o reușită în vederea “realizării echipamentelor next-gen de înaltă performanță, destinate minatului”, citează News.Bitcoin.com. Ei au mai subliniat că actualele chip-uri sunt doar un pas “anterior dezvoltării tehnologiei de producție pe 7 nm”, aceasta urmând a fi un vârf de gamă în domeniul inovației și al minatului cu echipamente ASIC.

Compania a mai adăugat și că aceste chip-uri nu vor fi vândute.

GMO Internet și competiția din industra echipamentelor de minat

Compania din Tokyo are peste 60 de sedii în 10 țări. Aceasta și-a anunțat primele intenții de a intra în industria minieră încă din toamna trecută.

GMO a transmis că dorește să susțină infrastructura minării de monede digitale și a descris lumea crypto ca fiind “noua valută universală”. În prezent, compania operează  în Europa de Nord o fermă de minat alimentată cu energie regenerabilă. Reprezentanții companiei intenționează să dezvolte și să implementeze “în prima jumătate a lui 2018 plăcile de bază next-gen, care sunt echipate cu chip-uri fabricate cu tehnologia de 12 nm”.

Comunicatul referitor la noile chip-uri a avut loc în aceeași zi în care GMO a anunțat și lansarea Blockchain-ului Z.com. Acesta este un lanț bazat pe Ethereum, care permite utilizatorilor să “dezvolte aplicații distribuite”. Proiectul a fost finalizat recent, el fiind in stadiul de Beta încă din 2016.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...