Loading Posts...

Coincheck i-a despăgubit pe toți clienții afectați în urma jafului din ianuarie

coincheck_hack_despagubiri

În general, în cazul jefuirii unui exchange crypto sau a unui portofel digital, fondurile sunt mișcate atât de rapid încât nu mai există șanse de recuperare. Același lucru s-a întâmplat și în cazul Coincheck, de la care s-au sustras în ianuarie 523 mil. XEM, incident relatat pe larg în Gazeta Bitcoin aici și aici. Totuși, în urma unui efort uriaș, compania a reușit să îi despăgubească pe toți clienții afectați.

Conform Bitcoinist.com, Coincheck afirmă că a rambursat clienților toate fondurile furate, sumă care se ridică la 433 mil. USD. Numărul clienților păgubiți este de 260.000.

Pierderile au fost compensate

Calculele au fost efectuate în baza unei parități de 0.83$ / XEM, adică dublul prețului la care se tranzacționează momentan această criptovalută. Este însă o paritate apropiată de cea din ianuarie, de la momentul furtului.

Purtătorul de cuvânt al exchange-ului a declarat că despăgubirile au fost încheiate luni. Coincheck a reluat între timp operațiunile săptămâna aceasta, după ce nu a funcționat timp de o lună pentru a remedia protocolul de securitate. Mulți clienți și-au exprimat satosfacția pe site-urile de socializare.

Autoritățile japoneze investighează în continuare incidentul, dar fără a ajunge la o concluzie până acum. Organele de reglementare din Japonia spun că exchange-ul trebuie să obțină licență de funcționare și să se îmbunătățească pe partea de management. Într-o situație similară, casa de schimb Binance a oferit o recompensă de 250.000$ pentru orice informație care poate ajuta la prinderea hackerilor care au încercat recent să-i spargă conturile.

XEM se apreciază în urma hack-ului

Ca reacție la știrile din presă, XEM s-a apreciat cu peste 20% la exchange-urile din Asia. Mai mult, în condițiile în care cea mai mare parte a pieței crypto era pe roșu, NEM a înregistrat o zi fructuoasă din toate punctele de vedere. În prezenț, criptovaluta este cotată la peste 0.4$ pentru o unitate, după ce luni prețul era de 0.34$. Aprecierea față de Bitcoin este și mai mare, mai precis fiind vorba de o creștere de 24%, de la 4486 satoshi / XEM până la 3480 satoshi / XEM. O întărire apreciabilă în raport cu Bitcoin a avut loc și săptămâna trecută, când XEM a crescut cu 43%, atingând o paritate de 3140 satoshi pentru o unitate.

Cum era de așteptat, piața asiatică și-a tras profitul în ceea ce privește trading-ul cu XEM: valoarea tranzacțiilor din Coreea de Sud (la exchange-ul Upbit) și Japonia (exchange-ul Zaif) pe 24h a depășit 120 mil. USD. Per ansamblu, se pare că NEM are parte de un moment oportun, după ce în februarie apărea în topul celor mai slabe 25 de criptovalute de pe piață.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...