Loading Posts...

Coinbase și Bitfinex adoptă SegWit

coinbase_bitfinex_segwit

Zilele trecute, cele două exchange-uri majore au anunțat că vor oferi suport pentru protocolul Segregated Witness.

Conform BitcoinMagazine, Bitfinex a transmis că “Implementarea SegWit înseamnă că utilizatorii Bitfinex pot beneficia de comisioane scăzute la tranzacțiile cu Bitcoin (cu aproximativ 15%) și de tranzacții procesate mai rapid în rețea”. Casa de schimb valutar a subliniat că depozitele și retragerile realizate cu adrese SegWit sunt disponibile doar în rețeaua Bitcoin, nu și pentru Bitcoin Cash.

Coinbase a postat pe Twitter că a terminat testele pentru implementarea SegWit. Urmează etapa de lansare, scopul declarat fiind de a beneficia “100% din clienți, la jumătatea săptămânii viitoare”. Anterior, Coinbase confirmase încă din decembrie că va adopta acest protocol în 2018.

În acest moment avantajele oferite de SegWit sunt clare. Anterior activării din august 2017 au existat întrebări referitoare la scalarea și maleabilitatea Bitcoin, datorită blocurilor mici și a potențialei manipulări a ID-urilor tranzacțiilor. Îngrijorările au determinat dezabteri care au durat ani de zile până când protocolul a fost upgradat prin intermediul bifurcării soft de anul trecut.

Deși multe portofele hard și soft au adoptat deja protocolul SegWit , decizia celor două companii este foarte importantă, datorită cantităților uriașe de Bitcoin procesate. La ora redactării articolului, atât Bitfinex cât și GDAX – exchange-ul utilizat de Coinbase – rulează aproape 10% din tranzacțiile globale cu BTC. Și asta în condițiile în care acest procent nu ia în calcul și portofelele Coinbase. Mai mult, din punct de vedere al cantităților tranzacționate, Bitfinex ocupă locul 5 la nivel mondial, iar GDAX locul 8.

Veștile bune despre cele două case de schimb vin într-o perioadă în care ambele sunt supuse unei presiuni enorme din partea publicului. Clienții Coinbase se plâng de comisioanele mari de tranzacționare, de imposibilitatea de a retrage fonduri prin PayPal, precum și de faptul că în S.U.A. nu mai pot utiliza cardurile pentru plăți.

Anunțul Bitfinex are loc într-o perioadă tulbure pentru companie, relatată amplu de Gazeta Bitcoin aici și aici.

Prin tranziția la SegWit, Coinbase are șansa de a se reabilita în fața clientelei, iar Bitfinex are posibilitatea de a aduce și vești bune utilizatorilor, mai ales într-o perioadă dificilă cum este cea prin care trece acum.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...