Loading Posts...

CME lansează Bitcoin futures; prețurile scad cu 4%

cme_bitcoin_futures

După CBOE, și cea mai mare piață de futures din lume – CME Group – intră pe nișa Bitcoin futures. Imediat după lansare, prețul contractelor din ianuarie a sărit la 20.800$. Contractele scadente în februarie și martie au avut un preț de 20.000$.

Opinii din mass media

Desigur, cele mai multe articole din presă au conținut termeni ca “piața urșilor” sau “bulă”, după o mică fluctuație a monedei. Telegraph a scris într-un articol că “investitorii s-au panicat după corecția de preț” care a avut loc la scurt timp după lansarea contractelor futures, cu toate că scăderea a fost în limite acceptabile – 4%.

BBC, citat de CoinTelegraph, a transmis că mișcarea inițiată de CME va pune și mai mult Bitcoin în lumina reflectoarelor. Totuși, agenția de știri a considerat de cuviință să menționeze și opinia lui Axel Weber, președintele băncii UBS, acesta afirmând că “Bitcoin nu înseamnă bani”.

Diferențe față de CBOE

Reacțiile pieței la lansarea de Bitcoin futures de către Chicago Mercantile Exchange au fost în contrast puternic față de săptămâna trecută, când a intrat pe acest segment Chicago Board Options Exchange. Atunci s-a înregistrat o creștere a prețului Bitcoin cu 19%. Totuși, trebuie reamintit și faptul că anterior tranzacțiilor inițiate de CBOE, criptomoneda se devalorizase cu câteva mii de dolari, astfel că o apreciere de 19% nu a fost atât de surprinzătoare. CME a lansat contractele cu Bitcoin futures la scurt timp după ce la majoritatea caselor de schimb se practicau prețuri record, astfel că oscilația de 4% nu este deloc îngrijorătoare.

Există multe teorii cu privire la viitorul Bitcoin după mișcarea întreprinsă de CME. Deși sunt destule argumente solide referitoare la posibilitatea ca investitorii să se panicheze, aceștia ar trebui să aibă în minte că trendul nu minte. Chiar și un aprigul contestatar al monedei Internetului, Jamie Dimon, a estimat că “prețul poate ajunge la 100.000$, înainte de a se prăbuși”. Interesant este că acuzele de “fraudă” aduse de către Dimon la adresa Bitcoin nu au rămas fără urmări. Compania suedeză Blockswater a înaintat o plângere la autoritățile europene față de aceste afirmații, spunând că Dimon știa că declară lucruri false, dar a făcut-o pentru a influența piața.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...