Loading Posts...

CloudFlare ia măsuri față de site-urile care rulează pe ascuns mineri de Monero

CloudFlare anunță că site-urile care conțin cod pentru minat criptovalute vor fi considerate malware.

Citește și Cum puteți verifica dacă se minează Bitcoin cu ajutorul PC-ul vostru

Conform surselor de la HackRead.com, în ultimele săptămâni au fost identificate tot mai multe site-uri care rulau mineri de criptomonede. Programele controlează CPU-urile PC-urilor vizitatorilor pentru a genera monede digitale. De asemenea, Gazeta Bitcoin a tratat subiectul aici.

Mai întâi a fost Pirate Bay. Ulterior au fost identificate două domenii ale companiei de televiziune CBS: Showtime.com și ShowtimeAnytime.com. Și acestea rulau cod prin care se mina Monero cu ajutorul computerelor vizitatorilor. Mai nou, CloudFlare a decis să incrimineze site-ul ProxyBunker.online, care rula de asemenea în secret minerul Coinhive.

Conform TorrentFreak, ProxyBunker a început să ruleze minerul Coinhive cu patru zile înainte de a-i fi suspendat contul. Justin Paine, reprezentant al CloudFlare le-a transmis administratorilor ProxyBunker că întrucât minerul a fost folosit în mod secret și întrucât utilizatorii nu pot alege să dezactiveze codul, acesta va fi considerat malware.

“Multe domenii care vă aparțin rulează Coinhive fără a anunța utilizatorii. […] Vom considera acest cod drept malware, ca urmare contul dv. va fi suspendat, iar domeniile for fi eliminate de pe CloudFlare”, a menționat Paine.

Momentan, părerile utilizatorilor sunt împărțite față de acest fenomen nou. Într-o discuție pe Facebook despre cazul Pirate Bay, utilizatorul Cláudio Marcelo Silva a scris că “Nu este nimic în neregulă. Dar ar trebui să fie transparenți”.

Un alt utilizator, Pierre Ciholas, a întrebat: “Sunt oare singurul care preferă să îi fie folosit browserul pentru minat în puținul timp pe care îl petrec pe acel site cu scopul de a îi susține, în loc să am parte de o gramadă de pop-up-uri cu reclame la site-uri porno?”

Danny Marshall, un alt utilizator, a postat “Oameni buni, voi realizați că aveți de plătit mai mult la factura pentru electricitate din cauza gradului mărit de utilizare a procesorului?”

Totuși vorbim de o practică rară. Dar, dacă se adoptă pe termen lung, ar putea înlocui definitiv reclamele de pe site-uri, care de multe ori pot fi deranjante sau pot conține viruși. În orice caz, utilizatorii sunt îngrijorați de faptul că li se folosesc CPU-urile pentru minat de către administratorii site-urilor. Aceștia ar trebui să le permită vizitatorilor să aleagă dacă rulează sau nu scriptul de minat.

Pe 4 octombrie, site-ul de torente PassThePopcorn a anunțat că va mina Monero, dar le va permite utilizatorilor să dezactiveze procesul dacă nu sunt de acord. Este o atitudine de apreciat pe care ar trebui să o urmeze toate celelalte site-uri.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...