Loading Posts...

Uimitor! Cine doreşte îşi poate cumpăra cu Bitcoin cetăţenie într-unul din cele mai fericite state din lume

Cei care deţin o cantitate suficientă de criptomonedă pot deveni cetăţeni ai statului Vanuatu, locul 4 în lume din punct de vedere al fericirii oamenilor.

Cine nu mai ştie pe ce să cheltuie banii şi visează să trăiască într-un veritabil paradis îşi poate cumpăra încă o cetăţenie, anunţă Bloomberg.

Bitcoin devine un instrument de plată din ce în ce mai des folosit

Vanuatu, un arhipelag de 80 de insule din Pacificul de Sud oferă doritorilor posibilitatea de a deveni cetăţeni cu acte în regulă ai acestei ţări. Pentru suma de 280.000$ în Bitcoin, o familie de maxim patru membri poate primi cetăţenie în acest stat, care se situează pe locul 4 în lume din punct de vedere al nivelului de fericire al celor care trăiesc aici. Mai mult, conform agenţiei britanice New Economics Foundation, când s-a realizat prima dată acest clasament (în 2006), Vanuatu se situa chiar pe prima poziţie!

În condiţiile în care preţul actual al monedei este de 5863$, ar fi nevoie de aproape 48 BTC pentru întreaga familie.

Vanuatu nu este singura insulă care vinde cetăţenie. Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi în Antigua, Grenada, Malta, şi St. Kitts and Nevis. Vanuatu este însă singura ţară care acceptă şi Bitcoin.

Cetăţenii Vanuatu beneficiază de numeroase avantaje

De exemplu, poţi vizita 116 ţări fără a fi nevoie de viză. Nu se percep taxe pe venituri, nici pe succesiuni şi nici impozit pe profit în cazul firmelor. Mai mult, nu există noţiunea de bacşiş. Amatorii de scufundări vor aprecia cu siguranţă cea mai mare epavă din lume. Este vorba de nava SS President Coolidge, un vas de lux scufundat în timpul celui de-al doilea război mondial.

Pentru cei care vor să iasă din cotidian, Vanuatu conţine o mulţime de insule, iar intimitatea este asigurată – ţara este locuită de doar 290.000 de oameni. Cei cu dare de mână îşi pot cumpăra chiar o insula întreagă. Preţurile încep de la 645.000$, valoare la care este cotată insula Lenur. Pentru aceşti bani vă puteţi bucura de 0.3 km2, trei plaje, câteva bungalow-uri şi o bucătărie open-space. Terenul este împânzit de cocotieri şi nuci.

Totuşi, viaţa la tropice are şi neajunsurile ei. De exemplu, la începutul lunii octombrie locuitorii insulei Ambae au fost evacuaţi datorită erupţiei vulcanului Manaro Voui.

V-aţi cumpăra cetăţenie în Vanuatu dacă aţi beneficia de aceşti bani? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
1
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...