Loading Posts...

China, la a patra tentativă de a interzice ICO-urile și platformele crypto de trading

china_interzice_ico

Statul asiatic intenționează să blocheze toate site-urile web crypto, indiferent dacă sunt locale sau internaționale. Ar putea fi o lovitură definitivă pentru criptovalute pe teritoriul Chinei.

Potrivit Financial News, publicația condusă de banca centrală a Chinei, autoritățile pregătesc măsuri drastice pentru industria crypto. Banca a început deja din 2017 să investigheze exchange-urile locale.

Pe site-ul guvernamental ThePaper.cn a fost postat următorul comunicat al băncii centrale:

“Pentru prevenirea și diminuarea riscurilor financiare, autoritățile vor lua măsurile care se impun față de ICO-uri și față de casele de schimb valutar crypto de pe teritoriul țării, incluzând închiderea afacerilor în domeniu și închiderea site-urilor locale și străine de exchange criptovalutar”.

Prima tentativă a Chinei de a interzice ICO-urile a avut loc pe 4 septembrie 2017, Gazeta Bitcoin relatând amplu situația. Mișcarea a fost urmată de somarea tuturor exchange-urilor locale de a sista operațiunile.

“După remedierea situației, cantitatea de criptomonede tranzacționate în yuan a scăzut […] la 1%, fiind astfel eliminate aproape toate riscurile”, citează Ccn.com din comunicatul băncii.

Hotărârea autorităților de la Beijing de a închide site-urile de exchange și de a nărui industria crypto este de nezdruncinat. Guvernul a lansat avertismente publice pentru investitori, aceștia fiind atenționați să fie foarte precauți când tranzacționeaza criptovalute sau când participă la ICO-uri.

Conform comunicatului, Banca Populară Chineză este cu un pas mai aproape de construirea unei blocade online care îi va împiedica pe investitori și pe traderi să acceseze site-urile de exchange. Reprezentanții băncii sunt conștienți însă că în viitorul apropiat investitorii se vor orienta către platformele din afara țării după intrarea în vigoare a interdicției.

În comunicat se menționează că autoritățile se așteaptă ca traderii și investitorii să se îndrepte spre Japonia și Hong Kong:

“Tranzacțiile internaționale, evaziunea fiscală, tradingul de valute virtuale și ICO-urile au capacitatea de a renaște. Să luăm ca exemplu câteva ICO-uri din afara țării. Riscurile variate încă există, incluzând emiterea ilegală de fonduri, produse nerealiste, fraudele și schemele piramidale, iar investitorilor le este tot mai greu să își recupereze pierderile”.

Datorită poziției ostile a guvernului, mai multe companii chinezești din industria crypto, acompaniate de mineri, se vor muta în țări mai prietenoase cu acest domeniu, cum ar fi Elveția sau Canada, aici putând profita și de mediul juridic mai permisiv. Între timp, Bitcoin resimte din plin influența Chinei, Moneda Internetului devalorizându-se pe zi ce trece.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
AngryAngry
1
SadSad
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...