Loading Posts...

Charles Hoskinson: Ethereum este “o bombă cu ceas”

Ethereum, rivalul Bitcoinului, a fost pe val de la începutul anului. Unul dintre fondatori crede însă că moneda digitală se află într-o bulă care se va sparge curând, anunță Business Insider.

Prețul criptomonedei este cu 1700% mai mare față de anul trecut, iar vârful l-a atins într-o perioadă în care și ICO-urile au crescut în popularitate.

Aproximativ 500$ de milioane de dolari au fost strânși anul acesta din ICO-uri, conform datelor oferite de Business Insider. Este o modă care a cuprins pe toată lumea.

Charles Hoskinson – co-fondatorul companiei care se află în spatele criptomonedei, a declarat însă către Bloomberg că ICO-urile reprezintă un potential dezastru pentru viitorul Ethereumului:

“Oamenii spun că ICO-urile sunt benefice pentru Ethereum dacă ne uităm la preţuri. Totul este însă o bombă cu ceas. Avem de-a face cu o supra-implicare a criptomonedelor din partea companiilor, care ar putea face aceleaşi lucruri şi cu Blockchain-urile existente deja. Oamenii sunt orbiţi de posibilitatea de a câştiga bani rapid şi uşor”.

Un număr semnificativ de start-up-uri au utilizat ICO-uri pentru a colecta fonduri. Gnosis, o platformă de predicţii pentru criptovaluta Ethereum, a strâns 12 milioane de dolari în decurs de doar 10 minute, în luna aprilie. Brave, un start-up fondat de Mozilla, a reuşit luna trecută să adune 35 de milioane în mai puţin de 30 de secunde, vânzând monedele numite “Basic Attention Tokens”.

Hoskinson s-a alăturat echipei de fondatori a Ethereumului la finalul lui 2013 şi a plecat în iunie 2014. El a militat pentru o organizaţie care să aducă profituri, în timp ce ceilalţi membri ai echipei condusă de Vitalik Buterin au dorit să rămână non-profit.

Ethereum a fost creat de Vitalik Buterin , un tânăr programator căruia tatăl său i-a povestit despre Bitcoin. Ulterior, el a decis să creeze platforma Blockchain pentru contracte smart – o caracteristică cu care nu a fost prevăzut Bitcoinul.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Blockchain

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...