Loading Posts...

CFTC: Fără Bitcoin, nu ar exista tehnologia registrelor distribuite

cftc_bitcoin

“Este important să reținem că dacă nu ar exista Bitcoin, nu ar exista nici tehnologia registrelor distribuite”.

Acesta a fost răspunsul președintelui CFTC când a fost întrebat de senatorul Tom Cotton despre valoarea tehnologiei din spatele criptmonedei.

Citește și SEC închide un ICO, iar CFTC investighează Bitfinex și Tether; ambele agenții vor fi audiate în cadrul următoarei ședințe a Senatului S.U.A.

  1. Christopher Giancarlo – șeful CFTC – a spus că nu poate exista una fără cealaltă, stârnind valuri ale taurilor prin expresii de genul “potențial enorm”(n.r. referindu-se la utilizarea tehnologiei în viitor).

Discuțiile au avut loc în cadrul unei audieri de două ore, care a fost susținută de Comisia Bancară a Senatului în fața unui număr restrâns de participanți. Printre subiectele abordate au fost reglementările noi în domeniu, ICO-urile, dar s-a discutat și despre volatilitatea pieței crypto.

Giancarlo crede că aplicațiile pentru piețele financiare și fondurile caritabile sunt foarte promițătoare. Declarația acestuia a întărit ideea că tehnologia Blockchain poate avea utilizări multiple, acesta fiind un subiect despre care șeful CFTC a mai vorbit și în trecut.

În cadrul discursului, Giancarlo a subliniat faptul că tehnologia are “potențialul de a îmbunătăți eficiența economică, de a diminua riscurile sistemelor centralizate, de a proteja împotriva fraudelor și de a îmbunătăți calitatea guvernării”. El a mai adăugat că “Atunci când este corelată cu valutele virtuale, această tehnologie are ca scop oferirea unei noi metode de stocare a valorilor, facilitarea plăților securizate, transferul activelor și aplicațiile noi”.

În schimb, președintele SEC Jay Clayton a răspuns întrebării lui Cotton prin evidențierea aplicațiilor pentru verificare a datelor și pentru stocarea înregistrărilor – cum ar fi, de exemplu, tehnologia prin care se pot crea registre distribuite de informații.

“Sper că oamenii vor continua”, a spus Clayton, referindu-se la încrederea utilizatorilor în Blockchain.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...