Loading Posts...

CEO-ul Băncii Transilvania, declarații tranșante despre Bitcoin

Omer_Tetik_CEO_Banca_Transilvania

Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania, nu este interesat de valutele digitale, însă privește cu interes tehnologia Blockchain.

În cadrul conferinței Techsylvania de la Cluj-Napoca, Tetik a vorbit despre Bitcoin, Blockchain și despre criptovalute la modul general:

“Eu, unul, nu văd nicio valoare în nicio monedă care este tranzacționată doar de dragul ei. Banii au un folos, îi folosești pentru a face altceva cu ei: investești, cheltuiești… Și eu încerc să înțeleg fenomenul, ca fost trader de cameră de tranzacționare, și văd cum avuția ta personală poate deveni avuția nimănui într-un timp foarte scurt, cu criptovalutele”, citează StartUpCafe.ro

“Se face o confuzie în România și în alte piețe între Blockchain și criptovalute. Una este tehnologia și cealaltă este un produs al ei. […] Urmărim atent Blockchain-ul. Credem că este tehnologia viitorului apropiat, dar nu este o tehnologie simplă pe care să o poți adapta. Nu poți să cumperi ceva care să o facă, există o foaie de parcurs până acolo, iar noi suntem la începutul drumului, investim. Nu o văd folosită într-un an sau doi, mai ales în sistemul bancar”, a mai adăugat directorul executiv al băncii.

Totodată, Tetik a discutat și despre start-up-urile din sectorul financiar, care vin în sprijinul băncii pentru îmbunătățirea unor procese mai puțin profitabile.

“Start-up-urile fintech preiau afaceri care nu mai sunt profitabile pentru bănci”, a conchis CEO-ul BT.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...