Loading Posts...

CEO-ul AMD: declinul vânzării de plăci video către mineri este ceva “sănătos”

ceo_amd

Nvidia și AMD s-au bucurat de vânzări masive în ultimul an, parțial și datorită minerilor care au achiziționat plăci video. Totuși, aceste vânzări sunt acum în declin.

Cererea de GPU a crescut în 2017 în paralel cu creșterea valorii criptovalutelor. Însă dupa atingerea market cap-ului record de 830 mld. USD, piața s-a prăbușit la jumătate. Cererea minerilor a scăzut de asemenea, deoarece nu se mai înregistrează aceleași profituri ca în urmă cu câteva luni.

AMD a raportat venituri de 1.65 mld. USD în primul trimestru din 2018 și susține că 10% din această sumă vine din partea minerilor. Pe de altă parte, Nvidia a raportat venituri de 3.21 miliarde, 289 de milioane venind de la mineri (9% din sumă).

Deși ambele companii au înregistrat vânzări masive în industria crypto, ele nu par interesate să se dezvolte în această direcție. Atât Nvidia, cât și AMD doresc ca plăcile video să ajungă la gameri și la cercetători, în detrimentul minerilor.

Jensen Huang, CEO-ul Nvidia, a declarat:

“Motivul pentru care au cumpărat (n.r. plăci video) este pentru gaming, dar când nu se joacă – când sunt la școală, la serviciu sau în pat – ei le pornesc și minează puțin. Nu este nimic în neregulă cu asta”.

Ambele companii se așteaptă ca veniturile din partea minerilor să scadă în lunile următoare, dar nu neapărat din cauză că nu mai au încredere în piața crypto.

Bitmain, cel mai mare producător de ASIC-uri a anunțat luna trecută minerii de Ethereum. Ethereum este cea mai populară criptovalută minată cu GPU-uri, iar după lansarea ASIC-ului E3 este posibil ca plăcile video ale minerilor să devină inutile.

Dar Bitmain câștiga teren încă dinainte de a anunța Antminer E3. Anul trecut, profitul Nvidia a fost de 3 mld. USD, incluzând toate produsele vândute, deci și cloud computing-ul și chip-urile pentru AI. În același interval, Bitmain a înregistrat un profit de 4 miliarde doar din vânzarea ASIC-urilor.

Lisa Su, CEO-ul AMD, are încredere în Blockchain și este de părere că nu va dispărea. Ea se așteaptă ca cererea de GPU-uri pentru minat să scadă cu două treimi în trimestrul doi. Cu toate acestea, ea nu este îngrijorată de declinul vânzărilor și spune că este ceva sănătos pentru companie:

“Cred că infrastructura Blockchain este ceva de durată. Cred că sunt numeroase valute. Sunt și aplicații numeroase, care utilizează tehnologia Blockchain. Faptul că apar plăci video second hand pe piață nu este perceput ca un risc. În primul rând, cred că există un număr mare de valute. Iar în al doilea rând, mulți dintre utilizatorii care cumpără GPU-uri o fac din mai multe motive, atât comerciale, cât și de tip consumer”.

Atât Nvidia, cât și and AMD au acceptat că valutele digitale și Blockchain-ul vor dăinui în timp. Ambele companii au tatonat noile tehnologii, dar nu s-au îngrijorat de scăderea vânzărilor în viitorul apropiat.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...