Loading Posts...

Cele 6 tipuri de utilizatori crypto

6_tipuri_utilizatori_crypto

Există sute de mii de utilizatori crypto în lume. Similar comunităților din viața reală, și cele virtuale au rolul lor bine stabilit. Membrii acestor comunități pot fi împărțiti în șase categorii distincte, în funcție de profilul psihologic.

Conform Ccn.com, în lumea crypto avem de-a face cu alarmiști, oameni “cu relații”, creduli, cei care vând mai departe, cei veșnic ban-ați și troli. Haideți să vedem despre ce este vorba 🙂

  1. Alarmistul

alarmistul

Utilizatoriul de acest tip iese în evidență prin activitatea intensă cu care îi aduce la exasperare pe cei din jur, dar și pe el însuși. Cei care răspândesc panică declară iubire veșnică față de un proiect și față de alți utilizatori, dar la primele probleme apărute se schimbă la 180 de grade. Vocabularul de bază constă în: “vă iubesc pe toți”, “hodl”, “cred cu adevărat în acest proiect”. Pe partea “cealaltă” avem: “îmi vreau banii înapoi!”, “vă urăsc!”, “dați-mi banii!”, “e o țeapă!”, “o fraudă!”, “s-a dus totul!”, “trebuia să ascult de maică-mea!”, “fugiți cât mai puteți!”.

  1. Cel “cu relații”

 

cel_cu_relatii

Acest utilizator încearcă să le arate tuturor cât de bine se pricepe el la toate și ce “cunoștințe” are – doar oameni în poziții cheie – angajați din Poliție, avocați, poate chiar și foști președinți.  Vocabularul de bază: “ai probleme grave”, “am vorbit deja la ANAF”, “poți începe să-ți calculezi bine următorii pași, că e garda cu ochii pe tine”.

  1. Credulul

credulul

Aici intră majoritatea criptonienilor. Ei investesc banii proprii nu doar pentru profit, ci pentru că se încred cu adevărat în proiect sau în echipa de developeri. Acești oameni sunt nucleul oricărei comunități crypto și dau încredere dezvoltatorilor. Ei sunt cei mai loiali fani ai produsului și acționează cu înțelegere și cu răbdare în timpul fazei de producție. Printre ei se numără și entuziaști crypto cu experiență în domeniu, dar și analiști care urmăresc toate declarațiile din media. În general, ei încearcă să rezolve singuri problemele cu care se confruntă și uneori le răspund și altora la întrebări.

  1. Combinatorul (cel care vinde mai departe) 

vanzatorul

Este cel care se interesează de un proiect cu un singur gând: “cumpăr ieftin și vând scump”. Nu-i pasă despre ce produs este vorba, nici în ce constă, nici ce utilitate are, nici cine îl dezvoltă. Abia dacă citește white paper-ul. Vocabularul de bază: “când apare?”, “ne grăbim și noi?”, “abia aștept să văd cum crește la 100$ luna viitoare!”.

  1. Interzisul (cel veșnic ban-at )

interzisul

Aici intră acel tip de utilizator care spam-ează și primește ban (este blocat) în permanență. Apoi își creează conturi noi, spam-ează iar și este iar blocat. Vocabularul de bază: “de ce am fost blocat iar?”, “am băgat un milion de dolari și acum am primit ban. De ce?”.

  1. Trolul

trolul

Este cel care face mereu mișto de un proiect sau de o comunitate. În general este acel utilizator care apare o dată pe lună pe un site și întreabă mereu același lucru: “Sal! Ce mai ziceți? S-a dus de râpă moneda asta?”. Apoi dispare subit și revine luna următoare cu aceleași întrebări sau replici spuse la mișto.

Fiecare proiect crypto este unic în felul său. Și fiecare aduce un aport comunității – chiar și un scam. Monedele digitale sunt sistemul sangvin care alimentează tot acest univers, printre care noi și noi ICO-uri care apar aproape zilnic.

Tu în ce categorie te încadrezi? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HahaHaha
0
HeartHeart
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...