Loading Posts...

Ce urmează pentru Bitcoin şi Bitcoin Cash

Gazeta Bitcoin încearcă să vă explice cum să treceţi cât mai uşor prin această perioadă tulbure pentru comunitate. Articolul de mai jos vă prezintă evenimentele principale din zilele următoare.

1 august, ora 03:00

La această ora s-a lansat bifurcarea soft BIP148.

Deoarece reţeaua lucrează deja pe BIP91, acest eveniment nu ar trebui să-i influenţeze pe utilizatori. Este cert: BIP148 nu va diviza reţeaua.

1 august, ora 15:20

S-a lansat oficial Bitcoin Cash.

Din acest moment, minerii care lucrează cu Bitcoin Cash vor crea blocuri de tranzacţii mai mari de 1MB şi vor bifurca reţeaua Bitcoin.

Iată ce scenarii sunt posibile mai departe:

  • dacă mai puţin de 16% din puterea de hash a reţelei Bitcoin se va muta pe Bitcoin Cash, primul bloc minat va dura o oră. Blockchain-ul Bitcoin nu va fi afectat deşi este posibil ca blocurile să se genereze la intervale mai mari de 10 minute;
  • dacă 17 – 50% din puterea de hash se mută pe Bitcoin Cash, primul bloc se va genera în 20 – 60 minute. În acest caz, Blockchain-ul Bitcoin va fi încetinit. Blocurile Bitcoin vor fi generate la 12 – 20 minute;
  • dacă mai mult de 50% din puterea de hash se va muta pe Bitcoin Cash, primul bloc se generează în sub 20 de minute. Blocurile din reţeaua Bitcoin se vor genera la intervale de peste 20 de minute.

În acest interval, utlizatorii vor începe să efectueze tranzacţii cu BCC prin intermediul exchange-urilor care au anunţat că vor lista ambele criptovalute. Desigur, este vorba de acele exchange-uri care vor continua operaţiunile şi în timpul bifurcării.

Este posibil ca exchange-urile care acceptă BCC să aibă parte de activitate intensă. În acelaşi timp, preţul va fi unul volatil, datorită disponibilului redus.

Tranzacţiile cu BCC vor fi aprobate rapid, chiar şi în condiţiile unei puteri de hash scăzute, deoarece blocurile vor avea dimensiuni mai mari.

La un hash power de 12.5%, mempool-ul Bitcoin Cash va fi golit la o viteză similară Bitcoinului. Confirmările vor veni însă mai greu la criptovaluta cu putere de hash mai mica, până când dificultatea se va ajusta.

3 – 7 august

Dacă Bitcoin Cash va beneficia de o putere de hash scăzută, în acest interval va fi reajustaţă dificultatea. Blocurile vor fi generate la 10 minute cu condiţia ca puterea de hash să rămână constantă.

Cel mai probabil aceasta nu se va întâmpla, întrucât minerii vor lucra atât pe Bitcoin, cât şi pe Bitcoin Cash, în funcţie de profitabilitate.

Bitcoin Cash se va mina mult mai uşor după ajustarea dificultăţii. Este posibil de aici încolo ca blocurile să fie generate la intervale de sub 2.5 minute, până se va ajunge la blocul 479.808.

8 – 14 august

În acest interval va avea loc şi lock-in-ul pentru SegWit.

În funcţie de câtă putere de hash se va muta pe Bitcoin Cash şi de câţi mineri noi vor apărea, lock-in-ul pe blocul 479.808 ar putea dura mai mult.

Odată îndeplinit acest pas, codul va fi activat pe parcursul lunii august. Practic vom avea un Blockchain care va suporta tranzacţii de dimensiuni mai mari.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
1
WowWow
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...