Loading Posts...

Ce s-ar întâmpla dacă Satoshi și-ar vinde toate criptomonedele?

satoshi_criptomonede

A început să ne atragă misterul legat de Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin. Probabil că și lui îi place să ne vadă pe toți întrebându-ne cine este el în realitate. Satoshi a reușit să acumuleze ~1 milion BTC până la dispariția sa. V-ați întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă toate aceste criptomonede ar fi vărsate pe piață?

Nimeni nu știe cine este Satoshi Nakamoto. Nu se știe nici unde se află, nici ce face cu averea sa fabuloasă. Și nici nu s-a știut vreodată, întrucât toate discuțiile lui au fost unele strict tehnice.

Conform CoinTelegraph, se estimează că Satoshi ar deține peste 1 milion BTC.

Puterea unui singur om

Matt Green, profesor de criptografie la Universitatea Johns Hopkins, crede că Nakamoto poate dărâma moneda digitală dacă și-ar propune acest lucru.

Bitcoin a fost conceput în cantitate limitată, monedele fiind în număr de 21 de milioane de unități. Ultima va fi minată în anul 2140.

Averea lui Satoshi se ridică la 5% din cantitatea totală de Bitcoin.

“Ce este aparte la Bitcoin este faptul că dacă deții un milion de unități, ai putea inunda oricând piața. Gândiți-vă la aceste monede ca la surprizele rare din pachetele de gumă de mestecat. Ele sunt valoroase pentru că sunt rare. Dar dacă cineva ar renunța la mii de astfel de surprize rare, atunci ele nu ar mai valora atât de mult”, a spus Green.

Nakamoto a dispărut subit după ce a decis să se îndepărteze de proiect. Deși deține o avere imensă, niciodată nu s-a simțit vreo influență din partea fondatorului Bitcoin.

Totuși, dacă acesta ar decide vreodată să își vândă toate monedele digitale, piața efectiv s-ar inunda, iar moneda s-ar prăbuși.

Averea unui om

Dacă situația actuală nu se va schimba, Satoshi nu ar reprezenta nici vreo amenințare, dar nici vreun avantaj pentru Bitcoin. El însă va rămâne însă o figură marcantă în viitorul lumii crypto.

CoinTelegraph îl citează pe Ben Yu, un investitor în Bitcoin din San Francisco, care afirmă că Nakamoto are un procent însemnat din numărul total al monedelor Bitcoin:

“Dacă Bitcoin va deveni o valută mondială, probabil că Satoshi Nakamoto va fi cel mai bogat om din lume, iar procentul pe care îl deține în Bitcoin ar valora cam cât tot aurul deținut în prezent de guvernul S.U.A.”.

Calculele lui Yu sunt corecte. Guvernul S.U.A. posedă mai mult aur decât orice altă entitate din întreaga lume – aproximativ 8000 tone. Acest volum reprezintă 4% din tot aurul din lume, procent care este mai mic decât cei 5% din Bitcoin care se află în proprietatea lui Satoshi.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

4
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Show 2 comments

November 2, 2017
0

Chiar asa! Oare ce ar face guvernul SUA? Intrebare care lasa loc fabulatiei….

November 2, 2017
0

Momentan, pare ca nu fac nimic. Ramâne de văzut ce legislație vor adopta în viitor. Și asta e valabil pentru toate guvernele lumii.

Leave a Reply

Loading Posts...