Loading Posts...

Ce avem de făcut înainte de activarea SegWit

Multă incertitudine planează asupra comunității în aceste zile. Utilizatorii nu știu ce se va întâmpla în viitor, privit din perspectiva SegWit.

Ne apropiem cu pași mari de o decizie finală asupra problemelor de scalabilitate. Conform statisticilor oferite de CoinTelegraph, patch-ul câștigător va fi unul dintre SegWit și SegWit2x. Ambele propuneri au în mod oficial mai multă susținere decât are soluția Emergent Consensus.

Blockchainul Bitcoin se va diviza

În orice caz, impactul pe care îl va avea soluția care va intra în vigoare de la 1 august, va fi unul major. Acesta nu se va limita doar la rezolvarea problemelor din rețea legate de tranzacții.

În condițiile în care ambele părți au o opoziție puternică, se așteaptă o divizare a lanțului Blockchain. Această stare a lucrurilor determină un sentiment de incertitudine între membrii comunității, coroborat cu apariția speculațiilor și a zvonurilor despre ce se va întâmpla cu Bitcoin.

Michael Vogel, CEO al companiei Netcoins, afirmă că SegWit2x și SegWit au depășit ca număr de susținători Emergent Consensus, ceea ce reprezintă un pas înainte.

Necesitatea unui plan de rezervă

Vogel a declarat că la 1 august va fi următorul milestone, data la care va fi activat SegWit. Abia atunci vor vedea și utilizatorii cum funcționează soluția pentru problemele de scalabilitate:

“Dacă activarea SegWit va rezolva problemele din rețea care ne-au afectat în ultimele luni, va fi extraordinar. Când ne referim însă la metode de protejare a averii, în Bitcoin sau în orice altă valută, este nevoie să avem un plan de back-up. În orice caz, voi continua să fiu un susținător al Bitcoinului și să am încredere în capacitățile acestuia de a păstra valorile.”

Să ne păstrăm offline monedele digitale

Aleksandar Matanovic expert crypto al companiei, a declarat recent că se simte epuizat de discuțiile fără sfârșit legate de scalabilitatea Bitcoinului:

“Mă simt obosit de toată drama care se învârte în jurul problemelor de scalabilitate. Odată ce situația aceasta se va rezolva într-un fel sau altul, o să avem nevoie de altă scalare.”

Matanovic subliniază și că reacțiile utilizatorilor față de subiect sunt determinate de unele motive personale.

Conform lui Matanovic, investitorii sunt cel mai probabil speriați de bifurcare, în timp ce speculanții își freacă mâinile de fericire. Dacă ne referim la ceva cert în următoarele luni, cu siguranță vom avea parte de volatilitate – care este exact ce își doresc și speculanții.

Astfel, Matanovic sugerează că varianta cea mai bună pe care o putem alege în tot acest haos, este “să ne păstrăm calmul, să ne păstrăm criptomonedele offline și să nu îi vindem.”

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...