Loading Posts...

CBOE va oferi de duminică Bitcoin futures

cboe_bitcoin_futures

Chicago Board Options Exchange va oferi Bitcoin futures începând cu data de 10 decembrie, ora 18:00 (luni, 11 decembrie, ora 01:00, în România). Operaţiunea va avea loc cu 8 zile înainte ca rivalii de la CME să lanseze un serviciu similar. Contractele de Bitcoin futures vor fi gratuite toată luna decembrie.

Aşa cum Gazeta Bitcoin v-a anunţat încă de la aniversarea de 9 ani a monedei digitale, CBOE ia faţa rivalilor de la CME în tentativa de a lansa Bitcoin futures.

Conform CNBC, CBOE a anunţat luni că de la data de 10 decembrie va demara tradingul cu criptovalută, mişcare prin care vor fi primii din domeniul bursier care vor oferi această facilitate clienţilor.

“Ţinând cont de interesul nemaivăzut pentru Bitcoin, este foarte important să le oferim clienţilor instrumente de trading prin care să-şi poată exprima viziunea şi să îşi îmbogăţească portofoliul”, a transmis Ed Tilly, preşedinte şi CEO al CBOE Global Markets.

În cursa în care s-au angajat mai multe burse majore, CME a anunţat, săptămâna trecută, că va oferi de asemenea contracte derivate cu Bitcoin, de la data de 18 decembrie.

Viitorul sună bine, Commodity Futures Trading Commission a transmis vineri că va permite CBOE şi CMC să activeze pe această nişă. În plus, reprezentanţii comisiei au adăugat că şi Cantor Exchange a primit certificare în acest sens.

CBOE va utiliza simbolul “XBT” pentru tradingul de Bitcoin futures şi va accepta doar cash de la licitaţiile venite din partea Gemini Trust, exchange-ul crypto fondat de către gemenii Cameron şi Tyler Winklevoss.

În schimb, CME va accepta doar cash la solicitările primite de la exchange-urile Bitstamp, GDAX, itBit şi Kraken.

Toată această mişcare reprezintă un uriaş pas înainte pentru legitimizarea monedei digitale, la care au muncit din greu atâţia IT-işti, dar care a fost şi asociată, în trecut, cu activităţi ilegale pe pieţele negre ale Internetului.

Bitcoin futures vor permite investitorilor instituţionali să se afirme în acest domeniu, şi, posibil, vor deschide drumul către un exchange-traded fund în S.U.A., afirmă analiştii. Deşi piaţa crypto este predominată de volatilitate, entuziaştii sunt de părere că Bitcoin futures vor oferi mai mult confort investitorilor, aceştia având astfel posibilitatea de a-şi limita pierderile.

“Introducerea de Bitcoin futures are potenţialul de a transforma criptovalutele într-o clasă a activelor în dezvoltare”, a spus vineri Nikolaos Panigirtzoglou, strategist al pieţelor globale în cadrul companiei JPMorgan.

Bitcoin a crescut cu peste 1000% în 2017, depăşind valoarea de 11.000$ datorită interesului ridicat din partea investitorilor. Conform CoinMarketCap, tranzacţiile zilnice cu Bitcoin se ridică la suma de 6.6 mld. USD.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HahaHaha
2
HeartHeart
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...