Loading Posts...

Bulgaria are 3 mld USD în Bitcoin

bulgaria_sechestru_bitcoin

O acţiune a autorităţilor din Bulgaria care a avut loc în luna mai a condus la sechestrarea a peste 200.000 BTC – sumă care înseamnă acum peste 3 miliarde de dolari.

Conform unui comunicat de presă din 19 mai 2017, emis de Centrul Est-European de Aplicare a Legii (SELEC), organizaţie din care fac parte 12 state membre (inclusiv Bulgaria), în acea lună s-au sechestrat 213.519 BTC. În timpul operaţiunii au fost arestaţi 23 de cetăţeni bulgari, iar oficialii au transmis că atât arestările, cât şi sechestrul au rezultat în urma unei investigaţii care a vizat fraudele vamale.

Conform CoinDesk, la ora redactării articolului, suma respectivă ar însemna 3.05 mld. USD.

Autorităţile au transmis, în luna mai, că “Infractorii au ales să păstreze şi să investească în Bitcoin deoarece moneda este greu de urmărit”.

Mai mult, se pare că indivizii implicaţi ar fi dezvoltat şi un virus prin intermediul căruia s-ar fi infiltrat în computerele vameşilor bulgari, reuşind astfel să evite plata taxelor când au introdus diverse produse în ţară. Virusul ar fi fost încărcat pe PC-urile autorităţilor chiar de nişte agenţi vamali mituiţi, se mai precizează în comunicatul de presă.

În total, infractorii au reuşit să evite plata a 10 mil. leva, ceea ce reprezintă aproape 6 mil. USD.

În prezent, nu se ştie ce va face guvernul din Bulgaria cu suma sechestrată. Conform unui articol din 28 noiembrie, postat pe site-ul Bivol.bg, reprezentanţii guvernului au refuzat să ofere alte declaraţii, datorită anchetei în curs de desfăşurare.

Este însă important de reţinut că la data de 19 mai – când a fost emis comunicatul – Bitcoin valora 2354$, iar totalul sechestrat reprezenta 500 mil. USD, mai puţin de 16% din cât valorează astăzi.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...