Loading Posts...

Buffett: Bitcoin este mai mult un joc de noroc decât o investiție

buffet_declaratii_bitcoin

“Oracolul din Omaha” Warren Buffett, spune despre Bitcoin că este un joc de noroc, nu o investiție.

Buffet, care este CEO-ul Berkshire Hathaway și totodată al treilea bogătaș al lumii conform Forbes, este de mult timp sceptic în privința Bitcoin. În ultimele sale declarații către Yahoo Finance, el a spus “Dacă ai cumpăra ceva ca Bitcoin sau altă criptovalută, nu ai făcut nimic care ar putea produce ceva. Doar speri ca următorul să plătească mai mult”, citează CoinDesk.

“Nu este nimic greșit. Dacă vrei să pariezi că va veni cineva mâine și va plăti mai mulți bani, ăsta este un joc. Asta nu este investiție”, a continuat miliardarul.

Buffett a cumpărat Berkshire Hathaway, o fabrică de textile la începutul anilor 1960 și a transformat-o într-una din cele mai de succes investiții la nivel mondial. Conform unei scrisori recente către acționari, prețul acțiunilor firmei a crescut cu 2.400.000% de la data achiziției.

Succesul a fost atribuit unei strategii de cumpărare a companiilor solide, cu modele de business care sunt ușor de înțeles și dificil de distrus. Această filosofie l-a și determinat pe Buffet să fie sceptic în ceea ce privește tehnologia, în general, și Bitcoin în particular, despre care a spus în martie 2014 că este un “miraj”.

Prețul Bitcoin era de aproximativ 600$ la data la care Buffett a exprimat acel comentariu. În ianuarie, când prețul era de 14.000$, Buffett și-a întărit spusele, afirmând despre criptovalute că “vor avea un final rău”. La ora redactării articolului, prețul Bitcoin este de 9095$.

În plus, el a mai transmis către Yahoo Finance că valoarea Bitcoin depinde prea mult de trading.

“Acum dacă s-ar interzice tranzacțiile la nivel de ferme, tot ai putea cumpăra ferme și ar fi o investiție decentă”, a spus omul de afaceri. “Dar dacă tranzacțiile cu Bitcoin ar fi interzise, oamenii nu ar avea niciun motiv să investească”.

El însă nu a spus nimic despre mișcarea “hodlerilor” de Bitcoin, care îi sfătuiesc pe investitori să nu vândă niciodată.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...