Loading Posts...

BREAKING NEWS: Rusia lansează “CriptoRubla”

Recent, Vladimir Putin a declarat în cadrul unei întruniri la Moscova că Rusia va emite o criptovalută proprie – “CriptoRubla”, citează CoinTelegraph. Știrea a fost preluată de posturile locale în urma unui comunicat al Ministrului Comunicațiilor, Nikolay Nikiforov.

Conform oficialului rus, moneda digitală emisă de stat nu va putea fi minată. În schimb, ea va fi pusă la dispoziție, controlată și administrată de autorități. CriptoRublele vor putea fi preschimbate în ruble normale, cu condiția ca posesorul să poata justifica proveniența criptomonedelor. Altfel, se va percepe o taxă de 13%. Aceeași taxă se va aplica și în cazul în care între prețul de achiziție al monedei și prețul de vânzare vor exista diferențe. În privința noii valute, Nikiforov a adăugat:

“Afirm cu tărie că motivul pentru care emitem CriptoRubla este unul bine întemeiat: dacă nu o facem noi, o vor face în maxim 2 luni vecinii din Uniunea Euroasiatică”.

Adopție și respingere

Dacă anunțul înseamnă cu certitudine că Rusia va intra în lumea crypto, în continuare nu se știe poziția țării față de Bitcoin. Nu este niciun semn că va intra în legalitate nici Bitcoin, nici altă criptovalută. Chiar din contră, Putin a solicitat recent ca toate valutele digitale să fie interzise în Rusia.

“Am asistat la modul în care Bitcoin s-a transformat dintr-o metodă de plată într-un activ care este cumpărat pentru a se obține un profit mare într-un timp scurt. Aceasta este o definiție a schemelor piramidale. […] Prin intermediul activităților criminale, a evaziunii fiscale, a terorismului financiar și cu ajutorul schemelor piramidale apar noi oportunități de spălare a banilor”.

Declarația lui Putin contrazice comunicatele unora dintre miniștrii săi care au transmis că piața crypto trebuie sprijinită. În plus, poziția președintelui ridică semne de întrebare, în condițiile în care anterior a avut loc și o întâlnire între acesta și Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum. Acum însă, odată cu apariția CryptoRublei, s-au lămurit destul de mult lucrurile.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...