Loading Posts...

BREAKING NEWS: NiceHash începe să raburseze fondurile furate

nicehash_returneaza_fondurile_furate

Reprezentanții companiei s-au ținut de cuvânt și au anunțat aseară când vor restitui clienților fondurile furate. Există în continuare foarte mulți nemulțumiți.

Citește și Panică pe piață! Nicehash a fost atacat de hackeri; pagubele se ridică la 70 mil. USD furați

Gazeta Bitcoin v-a ținut la curent cu toate noutățile care au apărut în urma atacului hackerilor, de la tentativa de troll a cuiva rău intenționat și până la demisia fostului CEO al companiei slovene. De data aceasta revenim cu vești bune!

Aseara, NiceHash și-a respectat promisiunea și a anunțat când și cum va înapoia banii oamenilor. Comunicatul, care poate fi citit integral aici, explică destul de amplu pașii care trebuie urmați.

Cum se pot recupera banii

Programul de rambursare va fi demarat pe 2 februarie 2018 și se adresează tuturor celor afectați, indiferent dacă utilizau un portofel intern NiceHash sau unul extern. În primă fază va fi restituit un procent de 10% din fondurile deținute anterior atacului.

Ulterior, NiceHash va anunța noile date când se vor rambursa celelalte tranșe. Toți utilizatorii vor primi banii în același timp și în aceleași condiții. Sumele vor fi virate în BTC.

Utilizatorii de portofele interne pot vedea în secțiunea Dashboard a contului ce sume au de recuperat. Tot ce au de făcut este să selecteze butonul “Enter repayment program” (n.r. Intră în programul de rambursare). Cei care foloseau portofele externe își pot vizualiza vechile balanțe aici.

Pentru a fi eligibil de a încasa prima tranșă, utilizatorii trebuie să aibă în portofel o sumă de minim 0.01 BTC, în care se include și balanța veche. De exemplu, daca cineva minase anterior hack-ului 0.005 BTC, în momentul rambursării ar trebui sa aibă de asemenea cel puțin 0.005 BTC pentru a primi fondurile.

Cei care nu au primit fondurile la datele anunțate sunt sfătuiți să deschidă un tichet pentru suport.

Utilizatorii sunt în continuare nemulțumiți

Comunicatul emis de NiceHash nu a reușit să liniștească apele. În primul rând, nu este specificat clar dacă minimul de 0.01 BTC trebuie deținut de fiecare dată când se va rambursa un procent din suma anterioară. Însă din anunț cam asta se înțelege.

Cu alte cuvinte, utilizatorii sunt cumva forțați să continue să utilizeze serviciul, pentru a putea acumula la fiecare tranșă o sumă de Bitcoin astfel încât după adăugarea procentului returnat să dețină un minim de 0.01 BTC. Reprezentanții companiei nu au putut fi contactați momentan de Gazeta Bitcoin pentru a oferi mai multe detalii în acest sens.

Utilizatorii se plâng de faptul că în momentul atacului Bitcoin era cotat pe aproape 20.000$, iar acum valorează mult mai puțin. Alții nu pot selecta butonul de înscriere. De exemplu, “Jonny Sneider” a scris pe Facebook că “Butonul Enter repayment program este inhibat. Este un bug, sau va putea fi selectat vineri?”.

Alții nu sunt mulțumiți de procentul de 10%, care este prea mic. Utilizatorul “Lance Kay” a scris pe Facebook că “Procentul vostru de 10% nu va mai însemna nimic după ce se vor opri și comisioanele pentru plățile către portofelele externe”.

Rămâne de văzut cum se vor desfășura lucrurile. Este cert însă că NiceHash este una dintre puținele companii atacate de hackeri care chiar au făcut ceva pentru clienți. Foarte multe servicii au sistat operațiunile în urma unor astfel de atacuri. Iar utilizatorii au rămas cu buza umflată. Cel mai celebru exemplu în acest sens este chiar Mt. Gox. Iar NiceHash nu doar că a continuat să funcționeze, dar și restituie banii păgubiților.

Sunt de apreciat aceste eforturi, mai ales dacă ne gândim că suma furată este colosală – 4500 BTC.

Nu putem decât să sperăm că într-un final toți păgubiții își vor primi fondurile deținute anterior hack-ului. În plus, pentru a încheia într-o notă optimistă, NiceHash se confruntă acum cu foarte puține riscuri. Și asta pentru au fost foarte rare cazurile când hackerii au atacat și a doua oară o companie.

Te numeri printre clienții care au pierdut bani în urma atacului? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...