Loading Posts...

BREAKING NEWS: BTCxChange nu mai acceptă fiat! Interviu cu Max Nicula, CEO-ul casei de schimb

btcxchange

Recent, casa de schimb valutar BTCxChange a emis un comunicat în care anunța că de la 1 februarie nu mai acceptă fiat. Gazeta Bitcoin a luat legătura cu Max Nicula, CEO-ul exchange-ului, pentru a afla mai multe despre această situație. Regăsiți mai jos interviul integral, ocazie cu care îi mulțumim pentru timpul acordat.

GB: Referitor la comunicatul BCTxChange, postat chiar pe site-ul exchange-ului, ați mai încercat să discutați cu banca asupra închiderii conturilor, având în vedere încălcările prevederilor contractuale de către Idea Bank? Ne referim la termenul anunțat de bancă pentru închiderea conturilor exchange-ului, care este de 15 zile, în loc de 60 de zile.

MN: Da, dar toate adresările noastre către bancă au fost ignorate. Nu am primit niciun răspuns. Mai mult de atât, am solicitat băncii să ne permită să ținem contul pentru onorarea obligațiilor față de furnizori și buget, dar nu am primit niciun răspuns. Efectiv ne-au lăsat fără conturi și fără posibilitatea de a ne respecta obligațiile față de furnizori.

GB: Vă veți adresa către ANPC în această speță, în care se vede limpede că banca își încalcă prevederile contractuale?

MN: Nu cred. Energia noastră va fi folosită mai bine în lucrul asupra noilor proiecte în zona crypto care, în final, vor ajuta la mărirea vitezei de adopție a criptomonedelor. Să ne pierdem timpul în lupte cu gunoaiele din sistemul bancar este mai prejos de noi. Sistemul bancar este echivalentul mașinii de Fax, iar Bitcoin și criptomonedele sunt echivalentul emailului. Ce luptă poate exista între fax și email?

Sistemul bancar este compromis. Băncile nu mai sunt furnizori de servicii, ci un privilegiu, și dacă nu le place ceva, te lasă în afara sistemului. Nu ar fi o problemă dacă o bancă ar fi ușor de deschis, dar este practic imposibil deoarece ai nevoie de licență, iar oamenii care dau licențe nu au capacitățile necesare pentru a înțelege o inovație ca Bitcoin.

GB: Ați menționat pe site că este al patrulea cont închis în ultimul an. Anterior ați avut astfel de probleme cu băncile?

MN: Asa este, am avut 4 conturi închise, toate închiderile fiind fără motiv.

GB: Ce motivare oficială v-a fost prezentată pentru fiecare închidere de cont în parte?

MN: Nici o motivare.

GB: Pe site scrie că după data de 1 februarie vor putea fi posibile doar retragerile în Bitcoin. Sunt afectate în vreun fel operațiunile pe platforma de exchange? Clienții vor putea preschimba în continuare fonduri din RON în BTC și viceversa?

MN: Nu vom oferi suport pentru funcția de schimb fiat în viitor.

GB: Referitor la exchange-ul descentralizat pe care l-ați menționat, ne puteți da mai multe detalii? Va fi un fel de LocalBitcoins românesc? Când va fi lansat?

MN: Pentru ce să mai facem încă un LocalBitcoins? Vă puteți folosi direct de LocalBitcoins. Plus că LocalBitcoins este un exchange centralizat deoare Bitcoinii sunt gestionați de proprietarii platformei.

Proiectul nou va fi lansat în câteva luni și va fi un exchange care nu va avea nici o legatură cu fiat-ul și nu va avea piața românească drept țintă.

GB: Am observat că la final le-ați recomandat clienților să apeleze la unele exchange-uri interne sau externe. Cu surprindere, am văzut că i-ați îndrumat chiar spre Bitcoin România, care este competitor direct pentru BCTxChange. Ce a stat în spatele acestei decizii, prin care practic riscați să pierdeți clienții în favoarea concurenței? În plus, faptul că o companie își direcționează clientela către concurență poate fi interpretat ca un semnal prevestitor – cum ar fi sistarea tuturor operațiunilor. Este de luat în calcul acest lucru în viitor?

MN: Avem responsabilitate față de clienții nostri, nu putem să ieșim de pe piață fără a oferi o alternativă. O alternativă care bineințeles este un concurent. Noi sistăm operațiunile cu fiat.

GB: Aveți vreun mesaj pentru cititorii Gazetei Bitcoin sau pentru utilizatorii BTCxChange?

MN: Mesajul ar fi următorul. Criptomonedele reprezintă o nouă epocă . Asistăm la mișcarea dinspre mașina de fax (sistemul bancar) către email (criptomonede). Încurajez antreprenorii să intre în spațiul crypto. Să construiască afaceri deconectate de la sistemul bancar, să acumuleze profituri în criptomonede și nu în fiat. Studiați Ethereum și contractele smart, acestea vor fi pretutindeni în timpul foarte apropiat. Nu vă pierdeți timpul cu birocrația și legislația stupidă, criptomonedele nu au jurisdicție, nu aveți nevoie de persoană juridică, conturi bancare, autorizații, contabilitate și toate rămășițele comuniste care încă prevalează în economia românească. Criptomonedele sunt o reprezentare a libertății. Orice om liber va fi atras de posibilitățile oferite de Bitcoin, în particular, și spațiul crypto, în general.

Ce părere ai despre decizia BTCxChange? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
2
WowWow
1
AngryAngry
1
SadSad
1
HahaHaha
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...