Loading Posts...

Bosch investește în IOTA și are în vedere tehnologia Blockchain

bosch_iota_blockchain

Compania a investit în decembrie 2017 în criptomonede, devenind una dintre puținele multinaționale care se pot lăuda cu așa ceva.

Nevoia de date

Bosch activează pe piață de 131 de ani, dar are viziuni futuristice. Compania pare că se orientează mai nou spre serviciile de date, în detrimentul producției de echipamente electrice și electronice.

Comercializarea datelor este viitorul, iar Bosch crede că IOTA și mașinile autonome reprezintă o modalitate eficientă de a încasa microplăți și de a recepționa informații, informează Ccn.com.

Pe aceeași idee merg – de exemplu – și edilii orașului Taipei, care intenționează ca prin intermediul IOTA să dezvolte conceptul de “smart city” (oraș smart). Aparent, IOTA are capacitatea de a face valuri pe piață.

Lucrul la piața de date IOTA a început în 2015. În aceeași perioadă, IBM cheltuia 2 mld. USD pentru a cumpăra compania Weather, motivul fiind de a obține acces la date.

IOTA țintește sus

IOTA administrează prin registrul său distribuit tranzacții în valoare de 10 miliarde de dolari. Au loc deja microplăți wireless, fără comision, pentru încărcarea mașinilor electrice și pentru servicii de parcare.

Astfel, pe măsură ce schimbul și valoarea datelor cresc cantitativ, valoarea IOTA se va aprecia de asemenea pe piața liberă.

Viitorul sună bine

Cele mai mari cinci companii listate la bursă au ca domeniu principal de activitate datele. Este vorba de Apple, Amazon, Facebook, Microsoft și Alphabet (companie aflată în jurisdicția Google).

Fenomenul Internet of Things crește anual cu 28.5%. În acest sens, analiștii de la Boston Consulting Group estimează că această industrie va fi cotată la 267 mld. USD în anul 2020.

Și dacă ne gândim la faptul că tehnologia oferită de IOTA poate contribui la construirea orașelor smart, nu este de mirare că Bosch a decis să aleagă acest drum pentru viitorul companiei.

Este un viitor în care mașinile electrice care se conduc singure vor umple autostrăzile, nu vor mai polua și se vor deplasa cu viteză, dar în siguranță, așa cum nu s-a mai întâmplat până acum. Și totul va fi posibil datorită datelor și parteneriatelor de genul Bosch – IOTA, care merită atenție pe termen lung. Momentan, piața crypto își revine după o prăbușire abruptă. Poate că Bosch și IOTA vor demonstra în viitor adevărata valoare a criptovalutei cu același nume.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Blockchain

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...