Loading Posts...

Bobby Lee, fondatorul BTCC declară că avem nevoie de reglementare pentru criptovalute

Bobby Lee, fondator și CEO al exchange-ului chinezesc BTCC, a tras semnale de alarmă pentru necesitatea unui cadru legal de funcționare a criptovalutelor.

Conform BlogPays.com, comunicatul apare în urma procedurilor adoptate de banca centrală a Chinei. Din ianuarie, Banca Populară a Chinei (PBC) a introdus reguli stricte pentru platformele care tranzacționează Bitcoin. Banca a lucrat alături de cele mai mari case de exchange din țară – OKCoin, Huobi și BTCC – pentru a stabili noile proceduri AML și KYC. Au fost tratate inclusiv tranzacțiile marginale, comisioanele zero pentru tranzacții, identificarea video, precum și verificările online aplicate la înregistrarea conturilor noi. Săptămâna aceasta, Bobby Lee a declarat către CNBC că în cazul în care criptovalutele nu ar fi reglementate, lucrurile ar scăpa de sub control:

“Cred că reglementarea este foarte necesară pentru acest tip de active, întrucât altfel ar fi haos în comunitate. Provocarea constă în stabilirea propriu-zisă a regulilor pentru această tehnologie nouă.

Cred că le va lua ceva timp avocaților și organelor de reglementare pentru a se pune de acord și pentru a veni cu un set de reguli adecvate pentru companii, pentru sectorul business și pentru utilizatori”.

ICO-urile și surgerile de capital

Afirmațiile lui Lee parvin într-o perioadă în care toată lumea pare cuprinsă de febra ICO-urilor. Autoritățile din China sunt îngrijorate și cred că trebuie adoptat un cadru legal care să protejeze investitorii. Jurnalul chinezesc Yicai Global tocmai a publicat un interviu cu Sheng Songcheng, directorul executiv al PBC, care a transmis că guvernul ar trebui să realizeze un set de standarde care să fie orientate spre informarea corectă a utilizatorilor. Unii cred că PBC încearcă să controleze capitalul generat de activele digitale prin niște măsuri severe. Lee însă nu este de aceeași părere:

“Măsurile nu sunt drastice — banca centrală nu cunoștea anterior detaliile de utilizare și tranzacționare a Bitcoinului.

A fost o problemă de identificare a cauzelor și corelațiilor. Oamenii au crezut că Bitcoinul este de vină. După ce am analizat mai bine, cred că banca centrală a realizat că Bitcoinul nu este cauza pentru schimbările de preț afișate de exchange-uri și nici nu este de vină pentru scurgerile de capital”

Banca Centrală ar trebui să fie atentă

Va fi mult de lucru pentru reglementarea criptovalutelor în China, iar birocrații știu la ce se înhamă. Mulți reprezentanți ai băncii centrale și ai lideri ai guvernului încearcă să învețe ce reprezintă sistemul financiar descentralizat. În același timp, există și intenții pentru crearea unei criptovalute proprii. Bobby Lee crede că PBC trebuie să acorde mai multă atenție monedelor digitale, astfel încât să înțeleagă ce vor legifera:

“Banca centrală se confruntă cu ceva nou și ar trebui să fie foarte atentă pentru a putea concepe un set corect de reguli și proceduri”.

                                                                                                                                                          

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...