Loading Posts...

Bitmixer.io, serviciul de top din domeniul mixării de Bitcoin, închide porţile

Conform CryptoCoinNews.com, Bitmixer.io, unul din cei mai mari furnizori de servicii de mixare a anunţat recent pe BitcoinTalk că va sista afacerea, în pofida profiturilor uriaşe. Mişcarea are loc datorită faptului că administratorii s-au convins că Bitcoinul nu este anonim.

Administratorul a adăugat că este de părere că moneda digitală “va avea un viitor extraordinar şi fără a fi tranzacţionată pe piaţa neagră de pe darknet”.

Postarea întreagă se regăseşte mai jos:

“Când am început această afacere eram convins că orice utilizator de Bitcoin are dreptul la anonimitate. Greşeam însă. Acum am înţeles că Bitcoinul este transparent şi nu are cum să ofere anonimitate prin însăşi construcţia sa. Blockchain-ul este o carte deschisă. Cred că Bitcoinul va avea un viitor extraordinar şi fără a fi tranzacţionat pe piaţa neagră de pe darknet.”

Administratorul site-ului Bitmixer.io i-a sfătuit pe utilizatori să folosească alte criptovalute, cum ar fi Dash şi Zcash, pentru achiziţiile de pe darknet. El a conchis declarând că speră ca această decizie să îi ajute pe membrii comunităţii să realizeze transparenţa Bitcoinului, iar concurenţa să închidă afacerile similare. La final, administratorul a mai transmis că acest tip de activitate va deveni ilegal, în curând, în majoritatea ţărilor.

Conform unui interviu acordat în 2015 de proprietarul site-ului către The Merkle, serviciul procesa într-o lună 65.000 BTC. Exista atât un site pe web-ul de suprafaţă, cât şi o variantă pentru deep web – aceasta fiind accesabilă doar cu ajutorul TOR.

Momentul publicării anunţului ridică suspiciuni

Anunțul a fost efectuat la scurt timp după închiderea AlphaBay, cea mai mare piață neagră de pe deep web. Raidurile autorităților au avut ca efect sechestrarea serverelor care alimentau site-ul AlphaBay. Administratorul pieței, Alexander Cazes, a fost arestat în Tailanda. Cazes a fost găsit mort în celulă câteva zile mai târziu.

În plus, după ce clienții AlphaBay au început să migreze spre Hansa, o altă piață negră, Europol a transmis presei că aceasta este în atenția poliției olandeze, sub a cărei jurisdicție se află. Polițiștii olandezi au strâns informații de la clienții pieței și cel mai probabil, în curând, vor urma și arestări.

Serviciile de mixare de Bitcoin sunt foarte populare între clienții și comercianții de pe darknet, care își pot ascunde astfel urmele. Întrucât comunicatul site-ului Bitmixer.io a apărut la câteva zile după închiderea celei mai mari piețe negre, mulți cred că administratorii au fost supuși la presiuni de către autorități, chiar dacă nu au recunoscut acest lucru. Mai mult, în trecut organele legii din Olanda au încercat să acuze serviciile de mixare că se ocupă cu spălarea banilor.

Față de aceste speculații, administratorul de la Bitmixer a afirmat că nimic nu este adevărat și că în realitate el chiar și-a schimbat părerea referitor la Bitcoin. De asemenea, în opinia lui criptovaluta nu are niciun viitor în activitățile ilegale. El a negat și presupunerile conform cărora ar fi fost presat de guvern:

“Presiunea din partea guvernului nu se manifestă prin afirmații de genul “Omule, te rog să oprești această afacere!”. În niciun caz. Pur și simplu vin și te arestează pentru activități ilegale. Noi suntem experți în anonimitate și ar fi aproape imposibil să fie găsit locul unde ne aflăm sau cine suntem. Serverele noastre sunt localizate într-o țară unde Bitcoinul nu este considerat valută. Aș putea și să vând afacerea către competitori pentru 5-6 milioane de dolari, însă nu voi face acest lucru”.

În timp ce majoritatea utilizatorilor a mulțumit site-ului Bitmixer.io pentru serviciile oferite pe parcursul anilor, unii au rămas în continuare cu impresia că oamenii legii au de a face cu această decizie. Cei mai mulți utilizatori cred că în continuare alți furnizori de servicii vor acoperi golul lăsat de Bitmixer.io.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...