Loading Posts...

BitMEX renunţă oficial la Bitcoin Cash

BitMex_Bitcoin_Cash

BitMEX, unul dintre cele mai mari exchange-uri din lume, anunţă că va vinde toate criptomonedele Bitcoin Cash deţinute de clienţi.

BitMEX revine la ideea de “altcoin litigios”

Bitcoin Mercantile Exchange (BitMEX) este un exchange cu sediul în Hong Kong care administrează zilnic tranzacţii de 1 mld. USD. Într-o postare de ieri, compania a anunţat că urmează să vândă toate fondurile în BCH deţinute de clienţi, apoi va alimenta conturile acestora cu BTC.

“Utilizatorii nu vor primi Bitcoin Cash; în schimb, BitMEX va vinde toate monedele digitale de tip Bitcoin Cash ale clienţilor, iar conturile acestora vor fi creditate cu Bitcoin”, citează Bitcoinist.com.

Este o mişcare surprinzătoare, care diferă de majoritatea celorlalte exchange-uri.

BitMEX a privit cu foarte multă suspiciune Bitcoin Cash, confirmând într-o declaraţie că va trata “orice criptomonedă rezultată dintr-o bifurcare hard litigioasă ca pe un altcoin”.

BitMEX dezavuează bifurcările hard

“…La câteva luni după bifurcare, este evident că această monedă digitală (n.r. Bitcoin) are o valoare certă şi este populară, astfel că am decis să credităm Bitcoin”.

Dar să nu ne aşteptăm că BitMEX va acţiona similar şi în alte cazuri de hard fork. Exchange-ul îşi rezervă dreptul de a susţine sau nu o bifurcare. Drept urmare, în caz de dubii, cel mai bine ar fi să retragem fondurile la timp.

Tonul dojenitor folosit de BitMEX vine în urma unui start împiedicat al Bitcoin Gold, monedă ai cărei developeri au anunţat luna trecută că lansează o nouă bifurcare, numită Bitcoin Silver.

Probabilitatea de apariţie a viitoarelor bifurcări este un subiect fierbinte pentru comunitatea Bitcoin. WhalePanda (n.r. utilizator legendar în comunitate, care este cunoscut cu acest pseudonim) a făcut o aluzie la BCH şi SegWit2x pe Twitter:

“Este un alt atac la adresa Bitcoin, unul mare de data aceasta, dar Bitcoin va reveni şi mai puternic dacă va supravieţui. […] După acest atac va urma încă unul şi încă unul”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HahaHaha
1
WowWow
0
HeartHeart
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...