Loading Posts...

Bitmain se implică în sfârșit în problema hackerilor. Din păcate însă, este prea târziu

După ce acum câteva zile Gazeta Bitcoin a informat despre tentativa de înșelare a clienților Bitmain cu ASIC-ul Antminer S11, hackerii nu s-au oprit. A durat o săptămână până când Bitmain a luat măsuri în tentativa de phishing. În continuare nu se știe de unde aveau hackerii datele clienților companiei din China.

După un prim email în care clienții Bitmain erau anunțați că pot achiziționa “noul Antminer S11”, de la data de 11 iunie ora 13 și până pe 12 iunie ora 00:59, hackerii au revenit cu un nou mesaj.

La data de 15 iunie, aceștia au primit un nou email, care îi anunța că pot profita de o ultimă șansă de a achiziționa ASIC-ul S11.

oferta_bitmain_asic_s11

“Ofertă limitată neadresată publicului pentru utilizatorii înregistrați!

Suntem mândri și bucuroși să anunțăm prevânzarea Antminer S11!

De asemenea, după cum am promis, va fi activat câte un cupon de discount pentru fiecare Antminer S11 cumpărat.

Data estimată de livrare:

Primele 1000 Antminer S11 vor fi livrate între 20 și 28 iunie.

Următoarele 10.000 Antminer S11 vor fi livrate între 18 și 26 iulie.

Vânzarea publică a Antminer S11 începe la data de 31 august, la prețul de 2600$, iar noi vă oferim posibilitatea de a vă rezerva  Antminer S11 la cel mai bun preț actual.

Nu rata oportunitatea de a-ți lua primul Antminer S11!

Prevânzarea expiră la data de 17 iunie, ora 10:59 (ora Beijingului, GMT +8)”.

Și de această dată hackerii au inclus în email datele personale ale clienților – nume, prenume, adresă, email, număr de telefon. De asemenea, în oferta atașată în format .pdf, prețurile pentru BTC, BCH și LTC erau la valori mult mai mari decât cele reale.

Aparent, mult mai puțini s-au lăsat păcăliți de această dată. La noua adresă de Bitcoin indicată de hackeri – 1DzM7QMdrCoh5QeuNEHFVeg4YpWm9jiN4y – s-au trimis doar 0.22 BTC.

Bitmain se implică

Se pare că abia după acest al doilea email au fost convinși și reprezentanții Bitmain să ia măsuri reale. Dacă după mesajul de luni, pe site-ul oficial se postase doar o notificare care îi anunța pe clienți că Bitmain vinde doar prin intermediul site-ului, acum conducătorii companiei au decis să trimită și un email către clienții firmei.

email_bitmain_clienti

În email scria că “a avut loc încă un val de mesaje de tip phishing”, clienții fiind îndemnați să nu încerce să achiziționeze ASIC-uri Antminer S10 sau S11, întrucât ele nu există în realitate.

S-a menționat și o palidă încercare de explicare a modului în care hackerii au putut trimite emailuri de pe adresa webmaster@bitmaintech.com, însă nicio vorbă despre modul în care au reușit aceștia să pună mâna pe datele reale ale clienților:

“Există mai multe soft-uri de spoof-ing prin care se poate edita adresa de email a expeditorului”.

În final, cei de la Bitmain au mai scris că acceptă doar comenzile plasate pe site și au indicat blog-ul oficial unde se regăsesc informații despre produsele oferite.

Din păcate însă, reacția comducătorilor companiei a venit mult prea târziu. Hackerii au reușit să fure aproape un sfert de milion de dolari, o mulțime de oameni rămânând cu buza umflată. Cu siguranță, aceștia nu își vor mai vedea vreodată banii înapoi.

Însă din fiecare întâmplare avem ceva de învățat. De aici, trebuie să reținem că mereu trebuie să ne informăm temeinic și să nu cădem pradă entuziasmului momentan la fiecare ofertă ce pare de nerefuzat.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...