Loading Posts...

Bitmain nu minează Bitcoin Cash şi continuă susţinerea pentru SegWit2x

Sunt multe lucruri pe care le putem învăţa după lansarea Bitcoin Cash. Primul dintre ele ar fi că mulţi au ales să îşi vândă criptomonedele prea devreme şi probabil regretă deja decizia. Al doilea – Bitmain nu intenţionează să susţină BCH. Altfel ar fi minat deja cel puţin un bloc din noua reţea, anunţă NewsBTC.com. Această mişcare face ca viitorul pentru SegWit2x să fie interesant.

Un alt aspect care stârneşte interes este faptul că foarte puţini mineri lucrează pe BCH momentan. Dacă noua criptovalută nu se apreciază, majoritatea minerilor nu îşi vor acoperi nici măcar costurile operaţiunilor. Minatul de Bitcoin pare a fi în continuare varianta profitabilă.

SegWit2x rămâne o prioritate pentru Bitmain

Alt fapt surprinzător este că Bitmain nu susţine Bitcoin Cash, deşi mulţi au crezut că se va întâmpla acest lucru. Nu a fost cazul, întrucât Bitmain nu a minat nici măcar un bloc BCH. Se pare că şi pool-ul pe care îl deţin (Antpool) nu oferă această posibilitate minerilor. Cu alte cuvinte, compania este decisă să susţină SegWit2x. Este o surpriză mai mult decât plăcută, dacă ţinem cont de toate declaraţiile anterioare. Cu toate acestea, firma şi-ar putea schimba poziţia în viitor.

Dacă Bitmain îşi păstrează decizia, SegWit2x devine şi mai important. Reţeaua Bitcoin este aproape de lock-in-ul pentru activarea update-ului Segregated Witness. Pe 1 august a fost activată şi bifurcarea soft BIP148, reţeaua nefiind afectată în vreun fel. Mai mult, am putea spune că activarea BIP148 s-a petrecut fără a fi observată. Următorul eveniment important acum este SegWit2x, o soluţie care va introduce blocurile cu dimensiuni de 2MB prin intermediul altei bifurcări. Aceasta se va petrece peste câteva luni.

Este de urmărit cum se va descurca SegWit2x până la final. Chiar dacă update-ul rival Segregated Witness va fi activat în reţea, bifurcarea pentru blocurile de 2MB ar putea crea probleme. Deşi momentan nu se prevede altă divizare a Blockchain-ului, multe se pot schimba în următoarele luni. Doar timpul ne poate arăta cum se vor termina aceste “bătălii”. Este posibil inclusiv ca Bitcoin Cash sa fie un altcoin irelevant în acea perioadă. În acelaşi timp, noua criptovalută ar putea atinge aceleaşi cotaţii ca Bitcoinul original. Nimeni nu poate prezice ce ne va aduce viitorul. Ce este cert, e faptul că entuziaştii din lumea crypto trăiesc evenimente memorabile.

 

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...