Loading Posts...

Bitmain a înregistrat în 2017 un profit mai mare ca Nvidia

bitmain_vs_nvidia

Gigantul din  industria echipamentelor de minat a înregistrat anul trecut un profit mai mare decât compania producătoare de plăci video Nvidia.

Conform unui raport publicat în februarie de analiștii de la Bernstein, Bitmain – companie lansată în urmă cu 4 ani – a avut în 2017 un profit între 3 și 4 miliarde de dolari, informează CoinTelegraph. În același interval, Nvidia – cu o vechime pe piață de 24 de ani – a avut un profit de “doar” 3 miliarde.

Bitmain, fondată în 2013 de Jihan Wu și Micree Zhan, se ocupă cu fabricarea și vânzarea dispozitivelor ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) pentru minat Bitcoin, dar deține în același timp și pool-uri de minat.

În schimb, plăcile Nvidia sunt mai atractive celor pentru care minatul este mai mult un hobby – arată raportul – aceștia fiind mai tentați de achiziția unui GPU în detrimentul unui ASIC, care deși este mult mai puternic, este și mult mai scump.

Analiza emisă de Bernstein dezvăluie că Bitmain domină piața mineritului de Bitcoin și a ASIC-urilor într-o proporție de 70% – 80%, cele mai multe încasări venind din vânzarea acestor dispozitive. Celelalte venituri – comisioanele percepute minerilor din pool-uri și încasările provenite din închirierea puterii de hash pentru minatul în cloud – sunt mult mai mici în comparație cu vânzarea ASIC-urilor.

Ascensiunea fulminantă trăită de Bitcoin în 2017 a contribuit de asemenea la profitul realizat de Bitmain, întrucât compania din China “ajustează cu înțelepciune prețul aparatelor în funcție de valoarea Bitcoin”. De exemplu, când Bitcoin a atins borna de 20.000$ în decembrie 2017, prețul unui ASIC Antminer S9 era 5000$.

Taiwanezii de la TSMC, care furnizează chip-uri către Bitmain, au semnat la finalul lunii ianuarie un parteneriat cu Samsung. Bernstein estimează că sumele virate de chinezi înb conturile TSMC reprezintă “2% – 3% din venitul total pe anul trecut al fabricantului de chip-uri”.

După ce industria crypto a fost declarată ilegală în China, Bitmain a încercat să evite aceste neajunsuri prin deschiderea unor ferme în Canada și Elveția, a unui pool în Israel și a unei noi filiale în Singapore, mai arată raportul emis de Bernstein.

Cantitatea imensă de cash deținută de Bitmain, precum și faptul că ASIC-urile sunt vândute și nu utilizate în regie proprie, protejează compania chineză de fluctuațiile majore experimentate de Bitcoin, cum s-a întâmplat luna aceasta, când prețul ajunsese la mai puțin de 7000$.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...