Loading Posts...

BitConnect închide (în sfârșit) porțile

bitconnect_inchide_portile

Reprezentanții controversatului BitConnect au anunțat că sistează operațiunile.

BitConnect a confirmat, marți, pe site-ul propriu că platforma va fi închisă imediat, exchange-ul urmând a înceta activitatea în zilele următoare. Site-ul va rămâne deschis în continuare și va oferi “servicii pentru portofelul electronic, știri și materiale educative”.

Reprezentanții uriașei scheme Ponzi, care a păcălit mii de oameni, au spus că sunt trei motive în spatele acestei decizii.

Conform ccn.com, la începutul lunii, autoritățile din Texas au ordonat serviciului să înceteze în regim de urgență funcționarea. Reprezentanții BitConnect sunt acuzați de faptul că nu pot justifica sursa banilor care vor fi utilizați pentru a plăti investitorilor dobânzile ireal de mari care fuseseră promise. Ulterior, și autoritățile din Carolina de Nord au luat măsuri împotriva BitConnect. Aceastea au interzis “vânzările și solicitarea ofertelor de vânzare și de cumpărare” pe teritoriul acestui stat.

“Am primit două adrese prin care am fost somați să încetăm activitatea, una din partea autorităților din Texas și cealaltă de la autoritățile din Carolina de Nord”, au transmis reprezentanții BitConnect. “Aceste acțiuni ne împiedică să mai funcționăm legal”.

Comunicatul companiei blamează și atacurile DDoS asupra platformei, care au generat “instabilitate” și “panică în sânul comunității”.

În plus, “ostilitatea continuă a presei a dus la pierderea încrederii clienților în platformă”. Printre cei mai vehemenți critici se numără și Charlie Lee, inventatorul Litecoin, dar și Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum. Lee a spus public luna trecută că refuză să investească în BitConnect deoarece este vorba de o monedă și de o platformă care “par a fi o schemă Ponzi clasică”. În noiembrie 2017, Buterin spunea că profiturile uriașe promise fac din BitConnect “o schemă Ponzi”.

Între timp, reprezentanții BitConnect intenționează să susțină în continuare moneda digitală, în pofida închiderii casei de schimb și a platformei. “ICO-ul BitConnect X” rămâne funcțional, a adăugat purtătorul de cuvânt al BitConnect, sugerând că pe site-ul ICO-ului va apărea o platformă de exchange care va lista criptomoneda BitConnect Coin (BCC).

“Nu este sfârșitul acestei comunități […] Deși vom sista unele servicii, vom oferi alte servicii crypto în viitor”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...